4 minuten

Frisse salade met Belgische appelstroop en kaas

Leon is in Het Land van Herve in Wallonië en bezoekt een echte Luikse stroopmaker en authentieke kaasmaker. Met de ingrediënten maakt hij een frisse salade.
Bereidingstijd 30-60 minuten

Recept

Ingrediënten

  • 1
    pakje Herve kaas
  • appelstroop
  • 1
    bloemkool
  • 400 gr
    kleine spinazie
  • 1 handje
    geroosterde pompoenpitten
  • 1 handje
    geroosterde pijnboompitten
  • 1 dl
    druivenpitolie
  • 10 cl
    azijn
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 5 soorten specerijen
    4
    szechuan korrels
  • 2
    kruidnageltjes
  • ½
    theelepel venkelzaad
  • 1
    steranijs
  • ½
    stok kaneel
  • kervel
  • Benodigheden
    vijzel of koffiemolen
  1. Rooster alle specerijen in een droge pan. Laat vervolgens afkoelen en verwerk het geheel met de vijzel of koffiemolen tot poeder.

  2. Rooster de rauwe bloemkool langzaam in een pan. Laat het gedurende 15 minuten roosteren in de olie of boter. 

  3. Maak de vinaigrette van de olie citroen en azijn. Maak ook de spinazie aan. 

  4. Doe alles in een kom of bord en doe hier wat blokjes Herve kaas over. Bestrooi het geheel met de poeder van de vijf soorten kruiden.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.