Maak Jetske's heerlijke mosterd kaviaar
Wist je dat je mosterd kaviaar heel makkelijk zelf kan maken? Denk aan de smaak van zoetzure mosterd met knapperige pareltjes. Heerlijk bij een gerecht waar je anders ook mosterd zou kunnen gebruiken.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
50 grmosterdzaad
-
75 mlappelazijn
-
100 grwater
-
1-2 elsuiker
-
snufzout
-
Doe alle ingrediënten samen in steelpannetje en roer goed door. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag.
-
Laat het inkoken totdat de zaadjes zachter zijn geworden (dit duurt ongeveer 8-10 minuten). Roer het af en toe door.
-
Bewaar de mosterd kaviaar in een schoon potje in de koelkast. Het is lang houdbaar (zoals zelfgemaakte mosterd).
- Geniet van je mosterd kaviaar!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.