Mosterd kaviaar - Jetske van den Elsen

Maak Jetske's heerlijke mosterd kaviaar

Wist je dat je mosterd kaviaar heel makkelijk zelf kan maken? Denk aan de smaak van zoetzure mosterd met knapperige pareltjes. Heerlijk bij een gerecht waar je anders ook mosterd zou kunnen gebruiken.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Smaakmaker

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • 50 gr
    mosterdzaad
  • 75 ml
    appelazijn
  • 100 gr
    water
  • 1-2 el
    suiker
  • snuf
    zout
  1. Doe alle ingrediënten samen in steelpannetje en roer goed door. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag.

  2. Laat het inkoken totdat de zaadjes zachter zijn geworden (dit duurt ongeveer 8-10 minuten). Roer het af en toe door.

  3. Bewaar de mosterd kaviaar in een schoon potje in de koelkast. Het is lang houdbaar (zoals zelfgemaakte mosterd).

  4. Geniet van je mosterd kaviaar!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske