Frisse watermeloen salade en een Virgin Colada
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een zomerse watermeloen salade. Met knapperige komkommer, zwarte olijven, feta kaas en zelfgemaakte croutons. En erbij een stokbroodje met knoflookroomboter. Een lekker verkoelend drankje mag hier niet ontbreken: een zoete Virgin Colada!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de watermeloen salade400 gwatermeloen
-
50 gpijnboompitten
-
100 ggemengde rucola
-
1rode ui
-
1komkommer
-
100 gpitloze zwarte olijven
-
200 gfeta
-
1 bosjebasilicum
-
3 elolijfolie
-
2 elbalsamico azijn
-
Voor de croutons4 sneetjescasino wit brood
-
2 tlknoflookpoeder
-
•zout
-
1/2 tlkerriepoeder
-
•olie
-
Voor het stokbrood met knoflookroomboter1stokbrood
-
250 groomboter
-
8 tenenknoflook
-
1limoen
-
•grof zeezout
-
10 gplatte peterselie
-
Voor de Virgin Colada2 bollenvanille-ijs
-
1 bekerijsblokjes
-
2 dlananassap
-
2 dlkokosmelk
-
•takje munt
-
Benodigdheden•een blender
-
Snijd het brood in blokjes. Meng de blokjes brood met de kruiden en een snufje zout. Verhit de koekenpan met een flinke scheut olie en bak hierin de blokjes goudbruin en krokant. Verwijder de croutons uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
-
Snijd de watermeloen in stukken van ongeveer 2 cm. Maak een dressing van de olijfolie en balsamicoazijn. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin. Verwijder de pijnboompitten bij de juiste kleur gelijk uit de pan en leg ze op een koud bord. Anders branden ze alsnog aan.
-
Haal de bladeren van de basilicum af en verkruimel de feta kaas in kleine stukjes. Snijd de komkommer in halve maantjes en verwijder de zaadlijst. De rode ui mag ook in halve ringen. Meng de olijven, watermeloen, rucola, basilicum, feta kaas en de komkommer met de dressing in een ruime kom goed door elkaar. Strooi als laatste de croutons er overheen.
-
Voor de boter met zelfgebakken knoflook: smelt 50 gram roomboter in de pan. Hak ondertussen de tenen knoflook zo fijn mogelijk en smoor deze mee in de roomboter tot de knoflook goudbruin is.
-
Verwijder de pan van het vuur en hak ondertussen de platte peterselie zo fijn mogelijk. Rasp daarna de schil van de limoen. Meng vervolgens met een vork de gebakken knoflook met de peterselie, limoenschil en het zeezout door de overige roomboter. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer de roomboter met gebakken knoflook ernaast.
-
Voor de Virgin Colada: meng 2 bolletjes vanille-ijs, samen met een beker ijsblokjes, ananassap en kokosmelk in een blender tot een egale massa. Maak het af met een takje munt.
- Geniet van je frisse watermeloen salade!