Fruitsalade met kombucha

Culinair expert Alain Caron bevindt zich vandaag op een voormalig militair terrein in Zaandam. Op deze industriële locatie hebben Charlotte Krijger en Tom Vollebregt hun Kombucha-brouwerij. Honderd jaar geleden was deze drank razend populair. En nu is 'ie terug van weggeweest en valt zomaar enorm in de smaak. Kombucha is een gefermenteerde thee waarin antioxidanten zitten die fijn zouden zijn voor de spijsvertering. Charlotte en Tom doen zelf het hele productieproces, en alles met de hand. Het levert een ambachtelijk product op waar zij trots op zijn.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • ½ groene appel
  • ½ rode appel
  • 1
    kiwi
  • 1/3 ananas
  • 1
    partje sinaasappel
  • 1
    partje limoen
  • 1/3
    granaatappel
  • 2 el
    honing
  • 1
    klein flesje kombucha
  • een paar muntblaadjes
  1. Schil de appels, kiwi, en de ananas. 

  2. Snij de ½ appels, de kiwi en 1/3 van de ananas, de partjes sinaasappel en limoen vervolgens in kleine brunoise (blokjes)

     

  3. Mix de blokjes met de granaatappel en 2 eetlepels honing en laat het ongeveer 10 minuten marineren. 

  4. Verdeel het fruit over 4 mooie grote glazen en schenk er wat kombucha over heen.

     

  5. Serveer het met een paar muntblaadjes.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.