3 minuten
Fruitsalade van pruimen, vijgen en kruiden
Chef-kok Sharon maakt een heerlijke salade met pruimen, vijgen, walnotenlikeur en amandelen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 elvers venkelzaad
-
6pruimen
-
3vijgen (of appel als vervanging)
-
6 elwalnotenlikeur
-
8 blaadjesverveine
-
•korenbloem voor garnering
-
•malva bloem voor garnering
-
•goudsbloemblaadjes voor garnering
-
•handje amandelen voor de bite
-
Ontdoe de pruimen van de pit en snijd de pruimen in 4 stukken. Snijd de vijgen in vieren.
-
Meng de pruimen en de vijgen samen met de walnotenlikeur in een ruime kom, voeg het venkelzaad toe en de blaadjes verveine.
-
Maak de fruitsalade op het bord af met de korenbloem, malva bloem, wat blaadjes goudsbloem en verse amandelen.
-
*Tip: Kun je geen vijgen vinden bij de lokale groenteboer? Vervang ze dan door appel! Je kunt er ook voor kiezen om de vijgen weg te laten en het recept alleen met pruimen te maken.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.