3 min

Fruitsalade van pruimen, vijgen en kruiden

Chef-kok Sharon is op het Floriade-terrein in Almere, waar agroforestry expert Xavier San Giorgi op het Utopia-eiland haar alles vertelt over de landbouw van de toekomst.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 el
    vers venkelzaad
  • 6
    pruimen
  • 3
    vijgen
  • 6 el
    walnotenlikeur
  • 8 blaadjes
    verveine
  • korenbloem voor garnering
  • Malva bloem voor garnering
  • goudsbloemblaadjes voor garnering
  • handje amandelen voor de bite
  1. Ontdoe de pruimen van de pit en snijd de pruimen in 4 stukken. Snijd de vijgen in vieren. Meng de pruimen en de vijgen samen met de walnotenlikeur in een ruime kom, voeg het venkelzaad toe en de blaadjes verveine.

  2. Maak de fruitsalade op het bord af met de korenbloem, Malva bloem, wat blaadjes goudsbloem en verse amandelen.

  3. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.