3 min
Fruitsalade van pruimen, vijgen en kruiden
Chef-kok Sharon is op het Floriade-terrein in Almere, waar agroforestry expert Xavier San Giorgi op het Utopia-eiland haar alles vertelt over de landbouw van de toekomst.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 elvers venkelzaad
-
6pruimen
-
3vijgen
-
6 elwalnotenlikeur
-
8 blaadjesverveine
-
•korenbloem voor garnering
-
•Malva bloem voor garnering
-
•goudsbloemblaadjes voor garnering
-
•handje amandelen voor de bite
-
Ontdoe de pruimen van de pit en snijd de pruimen in 4 stukken. Snijd de vijgen in vieren. Meng de pruimen en de vijgen samen met de walnotenlikeur in een ruime kom, voeg het venkelzaad toe en de blaadjes verveine.
-
Maak de fruitsalade op het bord af met de korenbloem, Malva bloem, wat blaadjes goudsbloem en verse amandelen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.