2 minuten

Moscow mule met wodka, gemberbier en limoen

De Moscow mule is een van de favoriete cocktails van onze chef-kok Sharon de Miranda. Lekker koud en heel snel en gemakkelijk gemixt! Sharon ontdekte hem een paar jaar geleden en geeft er helemaal haar eigen draai aan met een snufje kardemom. Wanneer ga jij hem maken?

Gerecht Drankje met alcohol
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Drankjes

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 90 ml
    vodka
  • 200 ml
    gingerbeer
  • 1
    limoen
  • 2
    schijfjes limoen
  • 4
    takjes munt
  • 6
    druppels angostura bitters
  • 4
    schijfjes gember
  • 2 el
    gembersiroop
  • 2
    kardemonpitjes
  • 100 ml
    bruisend water
  • ijsblokjes
  1. Doe de vodka in de cocktailshaker en pers daarin een limoen uit.

  2. Voeg het bruisend water toe.

  3. Schenk dan gemberbier erbij en doe daar een eetlepel gembersiroop bij met 2-3 druppels angostura bitters.

  4. Voeg 2 schijfjes verse gember toe. Kneus twee kardemom pitjes en gooi deze erbij. Voeg dan de munt toe en roer alles goed door.

  5. Doe wat ijsklontjes erbij in de cocktailshaker en shaken maar! Ga door tot de shaker helemaal koud is geworden.

  6. Vul twee koperen bekers (of glazen) tot de helft met geschaafd ijs of ijsklontjes.

  7. Verdeel de inhoud van de shaker met behulp van een zeef over de twee glazen.

  8. Maak de cocktails af met een schijfje limoen aan de zijkant van de beker. 

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.