Gado Gado
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk en betaalbaar Indonesisch groentegerecht met zelfgemaakte pindasaus: Gado Gado.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Pindasaus200 ggeroosterde pinda's
-
2tenen knoflook
-
1ui
-
•olie
-
1/2rood pepertje
-
1limoen
-
•suiker
-
•stukje gember
-
1blikje kokosmelk
-
•scheut ketjap
-
Zoetzure komkommer•komkommer
-
100 mlazijn
-
100 mlwater
-
50 gsuiker
-
Gado gado6eieren
-
1zak cassave kroepoek
-
•homemade satésaus
-
Groenten, totaal 800 gram1Chinese kool
-
•taugé
-
•boontjes
-
•wortelen
-
•peultjes
-
Overig360 gwitte rijst
-
Schil de komkommer en snij doormidden. Haal de zaadlijsten eruit. Snij in halve maantjes
-
Doe in een kom de azijn, 3 a 4 lepels suiker en het water. Roer dit door tot de suiker is opgelost. Doe hier de komkommer in en laat dit een uurtje inwerken
-
Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit dit aan in wat olie
-
Doe de pinda’s in de keukenmachine. Schil de gember en rasp boven het uienmengsel. Snij het rode pepertje in ringen en doe dit er ook bij
-
Doe het uienmengsel bij de pinda’s in de keukenmachine en mix dit. Voeg dan het sap van de limoen toe, en de kokosmelk. Schenk er een scheutje ketjap bij, een eetlepel suiker en mix dit weer even tot een mooie gladde massa
-
Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water. Kook de rijst volgens de verpakking en giet af. Pel de eieren
-
Blancheer eerst de kool in gezouten water. Zet een grote kom met koud water klaar. Als de kool even kort heeft gekookt, doe je deze in die kom, zodat het stopt met garen. Herhaal dit met de boontjes, peultjes en wortels
-
Verhit de pindasaus in een steelpannetjes
-
Bak de geblancheerde groenten even aan in een wok en voeg de taugé op het laatst nog even toe
-
Serveer de rijst met de groenten, ei, pindasaus en wat kroepoek. Voor een vegetarisch gerecht laat je de kroepoek weg
- Eet smakelijk!