Garnalencocktail met Groningse whiskysaus
Een klassiek voorgerecht en zeer populair met kerst: de garnalencocktail met whiskysaus. Met dit recept van onze chef-kok Leon Mazairac maak je al je bezoek zeker blij!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4coupes
-
200 ggrijze garnalen (liefst zelf pellen!)
-
2keer little gem sla
-
•citroen
-
2eidooiers
-
3 dldruivenpitolie
-
1eetlepel fijne mosterd
-
•peper en zout
-
1theelepel ketchup
-
•tabasco
-
•Worcestershire saus
-
1 dlGroningse whisky
-
Pel de garnaaltjes en was en snij de little gem sla.
-
Maak een mayonaise met de mosterd, eidooier en voeg langzaam de olie toe. Roer tot er een emulsie ontstaat.
-
Meng met wat citroensap, ketchup, worcestersaus en tabasco.
-
Werk af met peper en zout en een scheutje Groningse whisky.
-
Dresseer de sla en garnaaltjes in een coupe en werk af met de Groningse whiskysaus.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.