Garnalencocktail met Groningse whiskysaus

Een klassiek voorgerecht en zeer populair met kerst: de garnalencocktail met whiskysaus. Met dit recept van onze chef-kok Leon Mazairac maak je al je bezoek zeker blij! 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    coupes
  • 200 g
    grijze garnalen (liefst zelf pellen!)
  • 2
    keer little gem sla
  • citroen
  • 2
    eidooiers
  • 3 dl
    druivenpitolie
  • 1
    eetlepel fijne mosterd
  • peper en zout
  • 1
    theelepel ketchup
  • tabasco
  • Worcestershire saus
  • 1 dl
    Groningse whisky
  1. Pel de garnaaltjes en was en snij de little gem sla.

  2. Maak een mayonaise met de mosterd, eidooier en voeg langzaam de olie toe. Roer tot er een emulsie ontstaat.

  3. Meng met wat citroensap, ketchup, worcestersaus en tabasco.

  4. Werk af met peper en zout en een scheutje Groningse whisky.

  5. Dresseer de sla en garnaaltjes in een coupe en werk af met de Groningse whiskysaus.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.