Garnalencocktail met Groningse whiskysaus
Op deze Koningsdag bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima Groningen. BinnensteBuiten is 'om de hoek' in Midwolda. Hier ontmoeten chef-kok Leon Mazairac en sommelier en distillaat-expert Lendl Mijnhijmer Sandra en Zarko Nesic, die op een authentieke manier in een traditionele ketel allerlei distillaten maken, waaronder Groningse whiskey. Proost, op de verjaardag van koning Willem-Alexander.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4coupes
-
200 ggrijze garnalen (liefst zelf pellen!)
-
2keer little gem sla
-
•citroen
-
2eidooiers
-
3 dldruivenpitolie
-
1eetlepel fijne mosterd
-
•peper en zout
-
1theelepel ketchup
-
•tabasco
-
•Worcestershire saus
-
1 dlGroningse whisky
-
Pel de garnaaltjes en was en snij de little gem sla.
-
Maak een mayonaise met de mosterd, eidooier en voeg langzaam de olie toe. Roer tot er een emulsie ontstaat.
-
Meng met wat citroensap, ketchup, worcestersaus en tabasco.
-
Werk af met peper en zout en een scheutje Groningse whisky.
-
Dresseer de sla en garnaaltjes in een coupe en werk af met de Groningse whiskysaus.
- Eet smakelijk!