Recept: Garnalencocktail met Groningse whiskysaus

27 april 2018
Waardeer: 
(Totaal: 6 stemmen)
Stilstaand beeld van Garnalencocktail met Groningse whiskysaus

Op deze Koningsdag bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima Groningen. BinnensteBuiten is 'om de hoek' in Midwolda. Hier ontmoeten chef-kok Leon Mazairac en sommelier en distillaat-expert Lendl Mijnhijmer Sandra en Zarko Nesic, die op een authentieke manier in een traditionele ketel allerlei distillaten maken, waaronder Groningse whiskey. Proost, op de verjaardag van koning Willem-Alexander.

4 personen

Ingrediënten voor Garnalencocktail met Groningse whiskysaus

  • 4 coupes
  • 200 gram grijze garnalen (liefst zelf pellen!)
  • 2 x little gem sla
  • citroen
  • 2 eidooiers
  • 3 dl druivenpitolie
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • peper en zout
  • 1 theelepel ketchup
  • tabasco
  • Worcestershire saus
  • 1 dl Groningse whisky

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Pel de garnaaltjes en was en snij de little gem sla.

  2. 2

    Maak een mayonaise met de mosterd, eidooier en voeg langzaam de olie toe. Roer tot er een emulsie ontstaat.

  3. 3

    Meng met wat citroensap, ketchup, worcestersaus en tabasco.

  4. 4

    Werk af met peper en zout en een scheutje Groningse whisky.

  5. 5

    Dresseer de sla en garnaaltjes in een coupe en werk af met de Groningse whiskysaus.

Eet smakelijk!