3 minuten

Trifle met passievrucht en een Pornstar Martini

Sharon de Miranda maakt met Hollandse passievrucht een frisse trifle en een smaakvolle Pornstar Martini
Gerecht Drankje met alcohol
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de trifle
    18
    koekjes naar keuze
  • 250 ml
    slagroom
  • 1
    limoen
  • 1 el
    suiker
  • 200 gr
    witte chocolade
  • 4
    passievruchten
  • Voor de Pornstar Martini
    20 ml
    limoensap
  • 200 ml
    passievruchten sap
  • 3
    eiwitten
  • 100 ml
    vanille vodka
  1. Begin met het maken van de trifle. Klop daarvoor de slagroom met de suiker in een ruime kom tot het ongeveer de dikte van heeft en smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. 

  2. Verkruimel in een keukenmachine de koekjes en verdeel dit over 4 glazen. 

  3. Rasp de schil van de limoen, doe dit bij de slagroom en roer het met een spatel er doorheen.

  4. Meng de gesmolten chocolade door de slagroom en doe dit in een spuitzak. 

  5. Vul de glazen met koekkruim met de chocolademousse. (laat het 4 uur opstijven in de koelkast) 

  6. Als laatst doe je het vruchtvlees en het sap van de passievrucht op de chocolademousse. 

  7. Ga dan verder met het maken van de cocktail. Doe het eiwit in een shaker samen met limoensap, passievruchtensap en de vodka en shake dit totdat je een mooie schuimlaag hebt. 

  8. De Pornstar Martini is klaar verdeel dit in 4 Martini glazen. 

  9. Geniet van je heerlijke kerstdessert!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda