Zelfgemaakte sushi met ossenhaas en radijs
Zelf sushi maken is superleuk om te doen. Onze chef-kok Ramon Brugman maakt beef nigiri. Een luxe sushi met ossenhaas, radijs, wasabi en honing.
Recept
Ingrediënten
-
Ingrediënten voor 15 stuks300 grhaasbiefstuk
-
Voor de rijst125 grsushirijst
-
190 mlwater
-
28 mlrijstazijn
-
4 grsuiker
-
2,5 grzout
-
Voor de lak1 elsojasaus
-
1 eloestersaus
-
1 tlrijstazijn
-
1 tlhoning
-
Voor de decoratie•Japanse mayonaise
-
•wasabi
-
1bosui
-
•sesamzaad
-
•radijsjes
-
serveer erbij•ingelegde gember
-
•wasabi
-
Benodigdheden•stokjes
-
Was de rijst door het in een pan te doen en vol te laten lopen met water tot deze overstroomt. Roer af en toe door en blijf dit doen tot het water helder blijft. Laat de rijst 10 minuten uitlekken op een zeef.
-
Zet de rijst op in 750 ml water. Breng het aan de kook met de deksel op de pan. Zet vervolgens het vuur zacht. Haal de deksel tijdens het koken niet van de pan. Kook de rijst 15 minuten zachtjes door. Doe dan het vuur uit en laat de deksel op de pan zitten. Laat de rijst nog 15 minuten staan.
-
Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout. Roer het door tot het volledig is opgelost. Voeg de gekruide rijstazijn toe aan de rijst en roer het voorzichtig door. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. De rijst mag absoluut niet koud zijn.
-
Vorm met de hand kleine, rechthoekige rijstvormpjes van ongeveer 20 gr gekookte sushirijst. Zorg ervoor dat je handen nat zijn, zodat de rijst niet aan je handen plakt.
-
Neem het vlees en snijd er dunne plakjes van die op de nigiri passen. Ga dan met een brander kort over het vlees heen.
-
Voor de lak meng je de ingrediënten door elkaar en na het branden van het vlees lak je het vlees met deze saus.
-
Voor de decoratie meng je de Japanse mayonaise met een beetje wasabi en snijd je een radijsje fijn. Leg een plakje radijs op de nigiri, met een puntje wasabimayonaise, wat gesneden bosui en besprenkel met sesamzaadjes.
-
Serveer de nigiri met ingelegde gember en wasabi.
- Geniet van je beef nigiri!