4 minuten

Zelfgemaakte sushi met ossenhaas en radijs

Zelf sushi maken is superleuk om te doen. Onze chef-kok Ramon Brugman maakt beef nigiri. Een luxe sushi met ossenhaas, radijs, wasabi en honing.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 15 stuks
    300 gr
    haasbiefstuk
  • Voor de rijst
    125 gr
    sushirijst
  • 190 ml
    water
  • 28 ml
    rijstazijn
  • 4 gr
    suiker
  • 2,5 gr
    zout
  • Voor de lak
    1 el
    sojasaus
  • 1 el
    oestersaus
  • 1 tl
    rijstazijn
  • 1 tl
    honing
  • Voor de decoratie
    Japanse mayonaise
  • wasabi
  • 1
    bosui
  • sesamzaad
  • radijsjes
  • serveer erbij
    ingelegde gember
  • wasabi
  • Benodigdheden
    stokjes
  1. Was de rijst door het in een pan te doen en vol te laten lopen met water tot deze overstroomt. Roer af en toe door en blijf dit doen tot het water helder blijft. Laat de rijst 10 minuten uitlekken op een zeef.

  2. Zet de rijst op in 750 ml water. Breng het aan de kook met de deksel op de pan. Zet vervolgens het vuur zacht. Haal de deksel tijdens het koken niet van de pan. Kook de rijst 15 minuten zachtjes door. Doe dan het vuur uit en laat de deksel op de pan zitten. Laat de rijst nog 15 minuten staan.

  3. Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout. Roer het door tot het volledig is opgelost. Voeg de gekruide rijstazijn toe aan de rijst en roer het voorzichtig door. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. De rijst mag absoluut niet koud zijn.

  4. Vorm met de hand kleine, rechthoekige rijstvormpjes van ongeveer 20 gr gekookte sushirijst. Zorg ervoor dat je handen nat zijn, zodat de rijst niet aan je handen plakt.

  5. Neem het vlees en snijd er dunne plakjes van die op de nigiri passen. Ga dan met een brander kort over het vlees heen.

  6. Voor de lak meng je de ingrediënten door elkaar en na het branden van het vlees lak je het vlees met deze saus.

  7. Voor de decoratie meng je de Japanse mayonaise met een beetje wasabi en snijd je een radijsje fijn. Leg een plakje radijs op de nigiri, met een puntje wasabimayonaise, wat gesneden bosui en besprenkel met sesamzaadjes.

  8. Serveer de nigiri met ingelegde gember en wasabi.

  9. Geniet van je beef nigiri!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.