Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Broodjes (arepa's)480 mlwater
-
320 gvoorgekookt maismeel
-
1 elolie
-
1/2 tlzout
-
Stoof van aubergine2 tenenknoflook
-
2uien
-
2aubergines
-
3rode paprika's
-
1 blikjetomatenpuree
-
2 tlkomijn
-
1 elharissa
-
1/2citroen
-
1/2 bosverse koriander
-
•zout en peper
-
Munt/koriander dip200 mlGriekse yoghurt
-
4 takkenkoriander
-
8 blaadjesmunt
-
1/2citroen
-
•Zout en peper
-
We beginnen bij de maisbroodjes. Meng alles door elkaar en kneed kort tot een glad deeg. Dek het af en laat het 10 minuten rusten.
-
Verdeel het deeg in 8 bolletjes en maak deze plat. Bak ze in een koekenpan ongeveer 3 a 4 minuten per kant.
-
Leg de paprika's op een grill rooster en rooster ze tot ze gaar zijn. Haal ze dan van het vuur. Haal de zaadlijsten eruit en haal het vel er vanaf. Hak de paprika's vervolgens fijn.
-
Snij de aubergine en bak deze aan in een pan met een scheut olie. Bak ze tot ze helemaal verkleuren en haal ze vervolgens uit de pan.
-
Snij de ui en knoflook en voeg toe in de pan. Bak aan tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg de aubergine weer toe en voeg er de specerijen aan toe samen met het blikje tomaten.
-
Roer goed door en breng aan de kook. Laat het dan zachtjes pruttelen. Voeg het sap van de citroen toe en de gehakte paprika.
-
Als de saus de goede dikte heeft breng je het op smaak met zout en peper. Hak de verse koriander en voeg toe.
-
Dan de dip. Hak de kruiden en meng met de Griekse yoghurt. Knijp de citroen er in uit en breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!