Gebakken rijst met Hollandse garnalen en zalm uit de oven

rijst packshot
8 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
286 personen
Sharon gaat aan de slag met garnalen en zalm. Ze maakt gebakken rijst met Hollandse garnalen, doperwtjes en prei. Daarbij serveert ze zalm uit de oven in een krokant jasje.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    zalmfilets
  • 1
    ei
  • 2 teentjes
    knoflook
  • 30 g
    panko
  • 1 bosje
    dille
  • 1 bosje
    bieslook
  • 1 bosje
    peterselie
  • 1
    citroen
  • peper en zout
  • Gebakken rijst
    100 g
    Hollande garnalen
  • 1
    prei
  • 1 teentje
    knoflook
  • 200 g
    doperwten bevroren
  • 500 g
    gekookte rijst
  • 1
    groentebouillonblokje
  • 2 el
    vissaus

Bereiding

  1. 1

    Begin met het maken van de zalm. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de knoflook fijn, rasp de gele schil van een citroenhelft en snij de citroen doormidden. Hak de peterselie, dille en bieslook fijn. Meng de knoflook, de gehakte kruiden, het sap van de citroen, wat peper en zout naar smaak én de panko goed door elkaar. 

  2. 2

    Split het eitje en klop het eiwit met een garde luchtig. Als het luchtig is, roer je het door de panko met kruiden. Besprenkel een ovenschaal met wat olie en plaats de zalmfilets hierop. Schep het pankomengsel er op. Bak de zalmfilets 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Ga verder met het maken van de gebakken rijst met Hollandse garnalen. Kook de rijst volgens de verpakking. Verhit een wok en snij ondertussen de prei in ringen. Spoel de gesneden prei schoon onder koud stromend water, schud het goed uit. Hak het teentje knoflook fijn en voeg een scheutje olie toe aan de wok. Bak hierin de knoflook en de garnaaltjes 1 minuut op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de prei, doperwtjes en de gekookte rijst toe. Wok dit een paar minuten op hoog vuur. Blijf het goed roeren en voeg dan het bouillonblokje en de vissaus al roerend toe. Serveren en genieten!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!