8 minuten

Gebakken tartaartjes met spiegeleitjes

Gebakken tartaar, maar dan op chique. Chef-kok Ramon slooft zich uit om gebakken tartaartjes te maken met mini-spiegeleitjes, paddenstoelen en gepofte prei en biet. Let wel op: een poffertjespan biedt uitkomst bij dit gerecht.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Tartaar
    500 g
    tartaar
  • 8
    kwarteleitjes
  • zout en peper
  • Paddenstoelen
    250 g
    diverse soorten paddenstoelen
  • 1
    sjalot
  • 1 teen
    knoflook
  • 1 klontje
    boter
  • 2 takjes
    peterselie
  • 2 takjes
    bieslook
  • Preipuree
    2
    prei
  • 1
    klont boter
  • 2 takken
    tijm
  • sap van ½ citroen
  • zout en peper
  • gepofte bietjes
    1 pakje
    kleine bietjes
  • 50 ml
    balsamicoazijn
  • 2 takken
    tijm
  • olijfolie
  • zout en peper
  • benodigdheden
    2
    ovenschalen
  • aluminiumfolie
  • poffertjespan
  1. Pof de prei en de bietjes in de oven. Snij hiervoor de prei in stukken en was het onder de kraan. Doe de prei in een ovenschaal met 1 klont boter, 2 takken tijm en het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Doe dit ook met de bietjes. Was ze en doe ze in een andere ovenschaal met 50 ml balsamicoazijn, 2 takken tijm, een scheut olijfolie en peper en zout. Dek beide schalen af met aluminiumfolie en zet het in de oven op 180 graden. De Prei is in ongeveer 30 minuten gaar en de bietjes in 60 minuten.

     

  2. Bak de kwarteleitjes au bain-marie in een poffertjespan met een klein beetje olie. Haal ze er daarna voorzichtig uit en leg de gebakken kwarteleitjes op een plaatje.

  3. Breng de tartaar op smaak met peper en zout en maak er 8 (rondjes) tartaartjes 

  4. Zodra de prei gaar is haal je het uit de oven. Doe de prei in een keukenmachine en pureer het tot een fijne puree. Als het te stevig is voeg je een beetje vocht toe uit de ovenschaal. 

  5. Haal ook de bietjes uit de oven als ze gaar zijn en snij ze door de midden.

     

  6. Snij 1 sjalot, 1 teen knoflook, peterselie en bieslook fijn en maak de paddenstoelen schoon. Doe een klontje boter in de pan en bak de paddenstoelen met de sjalot en knoflook. Breng het op smaak met zout en peper en voeg als laatst de fijngesneden dragon toe.

  7. Bak de tartaar en maak je bord op.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.