4 minuten

Gebakken zeewolffilet met rauwmelkse boter

Culinair expert Alain Caron bakt zeewolffilet in rauwmelkse boter. Dit heerlijke visgerecht serveert hij met gebakken aardappel, witlof en pijnboompitten.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    zeewolffilets (of andere witvis)
  • 1
    ui
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • 2
    takken rozemarijn
  • 2 stuks
    witlof
  • 4
    aardappelen
  • 1
    citroen
  • 10
    takken tijm
  • 20 gram
    pijnboompitten
  • 100 gram
    (rauwmelkse) boter
  • zout en peper
  1. Marineer de visfilet in een schaal met 3 eetlepels olijfolie, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en zout en peper. Laat het een dag in de koelkast marineren.

  2. Snijd de witlof door tweeën. Schil de aardappelen in de vorm van een ei en kook ze gaar.

  3. Snijd de ui en verhit een pan met daarin 40 gram boter. Fruit hierin eerst de ui. Bak vervolgens de halfjes witlof en de aardappelen op hoog vuur met wat zout en peper in ongeveer 8 minuten. Doe de pijnboompitten erbij met 7 takjes tijm en laat het op laag vuur nog 5 minuten sudderen.

  4. Haal de takjes tijm en rozemarijn van de vis af, voordat je deze gaat bakken. Bak de filets in ongeveer 6 minuten per kant gaar. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt, dus houd het vuur laag.

  5. Leg de vis op het midden van een plat bord. Leg daar de aardappel bovenop, doe de witlof ernaast.

  6. Knijp boven de pan met overgebleven boter de citroen uit en meng het goed door elkaar. Schenk deze jus over de vis met wat pijnboompitten en het laatste takje tijm.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.