Preistamppot met gebakken schol en een witlofsalade met appel
Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd: gebakken scholletjes met een stamppotje van prei en oesterzwammen en een frisse salade met witlof, appel en een eitje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de gebakken vis4kleine scholletjes
-
2 elolijfolie
-
1 elboter
-
1citroen
-
1/2bosje peterselie
-
•zout en peper
-
Voor de stamppot400 gkruimige aardappelen
-
100 goesterzwammen
-
2rode uien
-
1prei
-
1klont boter
-
150 mlmelk
-
•zout en peper
-
Voor de witlofsalade4stronkjes witlof
-
3augurken
-
3eieren
-
1appel
-
2 elmayonaise
-
2 elaugurken sap
-
•zout en peper
-
Schil de aardappelen en zet deze op met koud water. Kook de aardappel gaar en stoom ze droog.
-
Snij de rode ui, prei en oesterzwammen fijn. Bak deze in een klont boter gaar een breng op smaak met zout en peper.
-
Stamp de aardappelen en voeg de melk toe. Roer deze goed door de aardappelen heen. Voeg nu het garnituur toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Kook de eieren voor in de salade hard.
-
Snij de witlof in dunne plakjes. snij de augurken, appel en ei in kleine blokjes. Meng de mayonaise met het augurkenvocht. Doe alles in een grote kom en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper
-
Bestrooi de schol met zout en peper. Zet een pan met anti-aanpak laag op half hoog vuur en doe hier de olijfolie in. Leg de scholletjes in de pan en voeg nu de klont boter toe. Na ongeveer 5 minuten bakken draai je de vis om. Bak tot dat deze gaar is.
-
Haal de vis uit de pan en knijp in het bakvet de citroen uit. Snij de peterselie fijn en doe deze ook bij de boter en citroensap. Leg de vis op het bord en schep met een lepel wat van de boter/citroen mengsel over de vis.
- Geniet van je stamppotje! !