Geflambeerde warme kersen met ijs of mascarpone
Cerises flambées oftewel geflambeerde kersen met vanille-ijs of marscarpone. Dat heb je eigenlijk in een handomdraai op tafel staan en met dit recept van onze chef-kok Leon Mazairac met grappa, kersensap en citroen droom je gewoon weg, zo lekker!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kmooie grote kersen
-
1kersen ontpitter (of gebruik als je deze niet hebt een lege fles en een paar chopsticks)
-
1 dlgrappa
-
1 elhoning
-
1 elsuiker
-
1 dlkersensap
-
•vanille ijs of mascarpone
-
Verhit de suiker in de pan met de honing.
-
Karamelliseer de kersen en flambeer met de grappa.
-
Blus af met wat kersensap.
-
Kook in en serveer met wat vanille ijs of mascarpone.
- Geniet van je dessert!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.