Geflambeerde warme kersen met ijs of mascarpone
Cerises flambées oftewel geflambeerde kersen met vanille-ijs of marscarpone. Dat heb je eigenlijk in een handomdraai op tafel staan en met dit recept van onze chef-kok Leon Mazairac met grappa, kersensap en citroen droom je gewoon weg, zo lekker!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kmooie grote kersen
-
1kersen ontpitter (of gebruik als je deze niet hebt een lege fles en een paar chopsticks)
-
1 dlgrappa
-
1 elhoning
-
1 elsuiker
-
1 dlkersensap
-
•vanille ijs of mascarpone
-
Verhit de suiker in de pan met de honing.
-
Karamelliseer de kersen en flambeer met de grappa.
-
Blus af met wat kersensap.
-
Kook in en serveer met wat vanille ijs of mascarpone.
- Geniet van je dessert!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.