Gefrituurde aardappelpuree
6 min

Gefrituurde aardappelpuree met groentenspies

Vandaag staat er bij chef-kok Sharon de Miranda gefrituurde aardappelpuree geserveerd met een groentespies en rode bietensaus op het menu. Een hele mond vol, maar een niet al te ingewikkeld en feestelijk gerecht!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Aardappelpuree
    500 g
    aardappelen
  • 1 dl
    kookroom
  • 150 g
    bloem
  • 100 g
    geraspte kaas
  • zonnebloemolie
  • Rode bietensaus
    2
    rode rauwe bieten
  • 200 g
    geweekte cashewnoten
  • 4 tl
    edelgistvlokken
  • 2 dl
    soja kookroom
  • peper en zout
  • Groentespies
    1
    aubergine
  • 1
    grote courgette
  • 500 g
    tomaten
  • 2 dl
    olijfolie
  • 1
    bosje verse rozemarijn
  • 1
    bosje verse tijm
  1. Begin met het maken van de gefrituurde aardappelpuree (aardappelkroketjes). Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp met een aardappelstamper de gekookte aardappelen fijn en voeg de kookroom toe. Roer de geraspte kaas en de bloem door de gestampte aardappelen en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. 

  2. Na de 30 minuten maak je van het aardappelmengsel langwerpige balletjes, die ongeveer drie centimeter groot zijn. Frituur deze langwerpige balletjes goudbruin in de zonnebloemolie, die ongeveer 175 graden heet is. Laat het uitlekken op keukenpapier. 

  3. Ga verder met het maken van de rodebietensaus. Schil en snijd de rode bieten in kleine stukjes. Mix het met de overige ingrediënten in de keukenmachine tot een egale saus.

  4. Ga verder met het maken van de groentespies. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, courgette, en de tomaten in plakken. Steek de plakken courgette, aubergine en tomaat op een spies en plaats de spiesjes op een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi de spiesjes met peper en zout naar smaak. Leg er wat takjes rozemarijn en tijm tussen en bak de spiesjes 30 tot 40 minuten af in de voorverwarmde oven. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.