Gefrituurde aardappelpuree met groentenspies
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Aardappelpuree500 gaardappelen
-
1 dlkookroom
-
150 gbloem
-
100 ggeraspte kaas
-
•zonnebloemolie
-
Rode bietensaus2rode rauwe bieten
-
200 ggeweekte cashewnoten
-
4 tledelgistvlokken
-
2 dlsoja kookroom
-
•peper en zout
-
Groentespies1aubergine
-
1grote courgette
-
500 gtomaten
-
2 dlolijfolie
-
1bosje verse rozemarijn
-
1bosje verse tijm
-
Begin met het maken van de gefrituurde aardappelpuree (aardappelkroketjes). Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp met een aardappelstamper de gekookte aardappelen fijn en voeg de kookroom toe. Roer de geraspte kaas en de bloem door de gestampte aardappelen en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
-
Na de 30 minuten maak je van het aardappelmengsel langwerpige balletjes, die ongeveer drie centimeter groot zijn. Frituur deze langwerpige balletjes goudbruin in de zonnebloemolie, die ongeveer 175 graden heet is. Laat het uitlekken op keukenpapier.
-
Ga verder met het maken van de rodebietensaus. Schil en snijd de rode bieten in kleine stukjes. Mix het met de overige ingrediënten in de keukenmachine tot een egale saus.
-
Ga verder met het maken van de groentespies. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, courgette, en de tomaten in plakken. Steek de plakken courgette, aubergine en tomaat op een spies en plaats de spiesjes op een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi de spiesjes met peper en zout naar smaak. Leg er wat takjes rozemarijn en tijm tussen en bak de spiesjes 30 tot 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!