Gefrituurde aardappelpuree met groentenspies

Gefrituurde aardappelpuree
6 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
56 personen
Vandaag staat er bij chef-kok Sharon de Miranda gefrituurde aardappelpuree geserveerd met een groentespies en rode bietensaus op het menu. Een hele mond vol, maar een niet al te ingewikkeld en feestelijk gerecht!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Aardappelpuree
    500 g
    aardappelen
  • 1 dl
    kookroom
  • 150 g
    bloem
  • 100 g
    geraspte kaas
  • zonnebloemolie
  • Rode bietensaus
    2
    rode rauwe bieten
  • 200 g
    geweekte cashewnoten
  • 4 tl
    edelgistvlokken
  • 2 dl
    soja kookroom
  • peper en zout
  • Groentespies
    1
    aubergine
  • 1
    grote courgette
  • 500 g
    tomaten
  • 2 dl
    olijfolie
  • 1 bosje
    verse rozemarijn
  • 1 bosje
    verse tijm

Bereiding

  1. 1

    Begin met het maken van de gefrituurde aardappelpuree (aardappelkroketjes). Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp met een aardappelstamper de gekookte aardappelen fijn en voeg de kookroom toe. Roer de geraspte kaas en de bloem door de gestampte aardappelen en laat het ongeveer 30 min rusten in de koelkast. 

  2. 2

    Na de 30 min maak je van het aardappelmengsel langwerpige balletjes, die ongeveer drie cm groot zijn. Frituur deze langwerpige balletjes goudbruin in de zonnebloemolie, die ongeveer 175 graden heet is. Laat het uitlekken op keukenpapier. 

  3. 3

    Ga verder met het maken van de rodebietensaus. Schil en snij de rode bieten in kleine stukjes. Mix het met de overige ingrediënten in de keukenmachine tot een egale saus.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de groentespies. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine, courgette, en de tomaten in plakken. Steek de plakken courgette, aubergine en tomaat op een spies en plaats de spiesjes op een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi de spiesjes met peper en zout naar smaak. Leg er wat takjes rozemarijn en tijm tussen en bak de spiesjes 30 tot 40 minuten af in de voorverwarmde oven. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!