Bietjes à la Alain
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
80 gverse, rode kersen zonder pitjes
-
12zwarte olijven in olie zonder pitjes
-
1grote grapefruit
-
200 ggekookte rode bietjes
-
3 stronkjesroodlof
-
1 dlpuree van rode kersen (te koop in delicatessenzaak)
-
4 takjesdille
-
2grote uien
-
16kleine bietjes blad
-
2kleine sjalotjes
-
2 elpitjes granaatappel
-
1kleine mozzarella
-
4 elolijfolie
-
1 elamandelpoeder
-
1 elbalsamico
-
•het blad van 2 eetbare bloemen
-
Snij een grapefruit doormidden en haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit. Vind je de vliesjes geen bezwaar, dan kun je 'm ook in parten delen en in blokjes snijden.
-
Pluk het blad van de 3 roodlofstronken.
-
Maak de uiencompote. Pel de uien en snij deze fijn. Laat ze langzaam koken in 4 el olijfolie met een beetje suiker, zout en peper. Het moet eruitzien als een compote. Als het klaar is, doe je de uien door een zeef en bewaar de olie en het sap dat eruit komt. En natuurlijk bewaar je de uien ook.
-
Laat de mozzarella marineren in de kersenpuree of sap (als het maar dik is).
-
Snij de gekookte bietjes in blokjes. Meng de bietenblokjes met de uiencompote en de kersenpuree.
-
Snij de sjalotjes in plakjes en meng met wat zout en peper.
-
Presentatie
Leg als eerste op het midden van de borden het mengsel van de bietenblokjes met de uiencompote. Leg vervolgens hier en daar de gesneden sjalotjes. Leg dan de kersen en de blokjes grapefruit erop.
-
Snij de mozzarella in 4 stukken. Leg 1 stuk midden op het bord. Leg wat blad van de rood witlof verspreid over het bord, net als het blad van de bietjes. Bestrooi met plukjes dille. Doe de uienolie er omheen met de granaatappelpitjes. Bestrooi met amandelnootjes en nog wat zout en peper.
- Eet smakelijk!