Gefrituurde augurk met een piccalilly-dip
Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een verrassend gerecht: zure bom en gele komkommer in bierbeslag, met een dip van hangop en piccalilly.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
6grote augurken / zure bommen / gele komkommers
-
180 gramkruiden roomkaas
-
1 tlkerrie
-
1 tlknoflookpoeder
-
1 tluienpoeder
-
•cayennepeper naar smaak
-
•zout naar smaak
-
2eieren
-
600 grambloem
-
400 mlwitbier
-
•worcestersaus naar smaak
-
100 mlhangop of stevige kwark
-
1 elpiccalilly
-
•neutrale olie om in te bakken
-
•satéprikkers
-
•Amsterdamse uitjes naar smaak
-
Zeef 500 gram bloem in een kom en meng met het witbier tot een glad beslag.
-
Voeg twee eieren toe en breng het beslag op smaak met alle specerijen.
-
Snijd de augurken in langwerpige dunne plakken en dep ze aan beide kanten goed droog met wat keukenpapier.
-
Plaats op elk plakje augurk een kleine hoeveelheid roomkaas en vouw de augurk voorzichtig dicht met behulp van de satéprikker. Herhaal dit met alle plakjes.
-
Verwarm nu de olie tot 180 graden. Haal de dichtgevouwen augurken nu voorzichtig door de bloem en haal ze royaal door het beslag. Laat ze voorzichtig zakken in de hete olie.
-
Roer de dichtgevouwen augurken regelmatig om zodat ze gelijkmatig bakken. Haal ze eruit zodra ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt circa 3 à 4 minuten.
-
Laat even uitlekken op keukenpapier en verwijder dan de satéprikkers. Serveer met de hangop gemengd met de heerlijke zoetzure piccalilly en besprenkel met worcestershiresaus.
- Eet smakelijk!