Hoe maak je zelf eetbare parels?
Denk aan balsamico parels op je salade, chili crisps op je sushi en limoen parels op je dessert. Wat een showstoppers! Het leuke is, je kan echt alle smaken kiezen die je maar wilt, als het maar vloeibaar is. Op deze manier voeg je op een originele manier extra smaak toe aan je gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de eetbare parels100 mlvloeistof (bijvoorbeeld koffie, balsamico, chili of limoen)
-
1 tlagar agar
-
250 mlkoude neutrale olie (vriezer)
-
Benodigdheden1lang smal jampotje
-
1spuitflesje
-
Giet de olie in een glazen potje en leg het 1 tot 2 uur in de vriezer. Verwarm in een steelpannetje de vloeistof van jouw keuze. Je kan dus alle vloeistof kiezen die je lekker vindt als het maar echt vloeibaar is zoals, bijvoorbeeld zoals een siroop.
-
Voeg nu agar-agar toe als de vloeistof al een beetje verwarmd is, anders heb je kans op klontjes. Breng het aan de kook en blijf goed roeren. Laat even een minuut doorkoken (belangrijk zodat de agar agar zijn werk kan doen).
-
Laat de vloeistof nu eerst een klein beetje afkoelen en giet het dan in een spuitfles. Haal de olie uit de vriezer.
-
Spuit nu voorzichtig de vloeistof druppelsgewijs in de olie. Je ziet nu dat de parels gelijk gevormd worden en op de bodem blijven liggen.
-
Giet nu de parels met olie door een zeef. Je kan de olie trouwens prima weer hergebruiken voor een volgende keer als je weer parels wilt maken! Spoel de parels voorzichtig af met koud water. Je kan de parels in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren (paar dagen zeker).
- Geniet van je zelfgemaakte eetbare parels!