Maak zelf ketchup met Jeske

Maak zelf tomatenketchup

Ketchup! Een echte allemansvriend, lekker bij een tosti, maar ook in een pastasaus met verse tomaatjes. Kook mee met kok Jetske van den Elsen. Met dit ketchup recept weet je precies wat erin zit. Matig in suiker, vol van smaak en zo gemaakt. 

 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Smaakmaker

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de tomatenketchup
    500 gr
    extra zoete cherry tomaatjes (gewassen)
  • 150 gr
    appel (1 grote appel geschild zonder klokhuis)
  • 1 tl
    geraspte gember
  • 8 el
    sushi azijn
  • 4 el
    appelazijn
  • 2 el
    gember siroop
  • 4 korrels
    piment
  • 1/2 tl
    knoflookpoeder
  • 1/2 tl
    uienpoeder
  • 1/2 tl
    zoete paprika poeder
  • snufje zout
  • 1/2 tl
    gochujang/ pul biber (optioneel)
  1. Doe alle ingrediënten in een pannetje. Breng aan de kook en laat op zacht vuur ongeveer 50 tot 55 minuten zonder deksel inkoken. Af en toe oet je even roeren.

  2. Haal de pimentkorrels eruit. Pureer alles met een staafmixer en haal het mengsel door een zeef.

  3. Wil je nog iets van smaak toevoegen, zoals een snufje zout? Proef de saus dan koud, want de temperatuur heeft invloed op de smaak! Koud heeft deze een minder sterke smaak dan warm. Dus: schep een klein beetje op een theelepel en laat even afkoelen voor je de saus proeft. 

  4. Breng de saus nog een keer aan de kook en giet in een steriel potje. Geopend is dit potje tenminste 1 maand houdbaar in de koelkast en ongeopend veel langer! 

  5. Geniet van je zelfgemaakte tomatenketchup!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske