Gegrilde kippendijen en bloemkoolpuree
Sharon zorgt dat we genoeg groenten binnenkrijgen. Ze vervangt de aardappelen voor bloemkoolpuree. Met de gemarineerde kippendijen en gebakken snijbonen wordt dit een heerlijke, koolhydraatarme maaltijd.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten bloemkoolpuree2bloemkolen
-
100 gcrème fraîche
-
•scheutje melk
-
•nootmuskaat
-
•peper/zout
-
Ingrediënten honing mosterd kip500 gkippendijen
-
4eetlepels honing
-
2eetlepels mosterd
-
1citroen
-
1teentje knoflook
-
•peper/zout
-
•kokosolie
-
Ingrediënten snijbonen500 gsnijbonen
-
1eetlepel kokosolie
-
1ui
-
1tomaat
-
•peper/zout
-
Snij de bloemkolen in roosjes. Was ze en kook het in ruim water met wat zout in 10 min gaar. Giet de bloemkool af en stamp het samen met de crème fraîche en een scheutje melk tot stamppot. Als laatst strooi je er een beetje nootmuskaat overheen.
-
Marineer de kippendijen ongeveer 15 min in de honing, mosterd, het sap van 1 citroen, 1 gehakt teentje knoflook en wat peper en zout naar smaak.
-
Gril de kippendijen in een gril pan met wat kokosolie en gaar ongeveer 4 min aan beide kanten.
-
Snij de snijbonen zo lang en dun mogelijk. Snipper het uitje en snij de tomaat in kleine blokjes.
-
Smelt de kokosolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje. Voeg de snijbonen er aan toe en bak dit ongeveer 2 min. Dan doe je de blokjes tomaat er bij, wat peper en zout en bak je dit op een laag vuurtje nog ongeveer 2 min.
- Eet smakelijk!