
Rode curry met noedels, tofu en geroosterde pinda's
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke rode curry boordevol smaak. Met noedels, knapperige tofu, verse broccoli en geroosterde pinda’s is dit een gerecht om van te smullen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
350 grnoedels (zonder ei)
-
1 tlkorianderzaad
-
1 tlkomijnzaad
-
1 tlkurkuma
-
1rode peper
-
2tenen knoflook
-
3 cmgemberrasp
-
1stengel sereh (citroengras)
-
1rode paprika
-
2limoenen
-
1gekookte broccoli in roosjes
-
1blikje kokosmelk
-
2 elpindakaas
-
•tofu
-
•crispy chili
-
•sojasaus
-
•bruine suiker
-
•sesam
-
Afmaken met•geroosterde pinda’s
-
•bosui
-
•rode peper ringen
-
Rooster de koriander en komijn in een droge pan. Snijd de paprika, peper en knoflook in blokjes, voeg ze toe aan de specerijen en knijp er een limoen over uit. Voeg vervolgens wat gemberrasp en kurkuma toe. Pureer dit mengsel met een staafmixer en doe de puree terug in de pan. Voeg de serehstengel toe en breng het geheel aan de kook.
-
Snijd de tofu in plakken en leg ze tussen een theedoek of keukenpapier. Druk goed aan om overtollig vocht te verwijderen en snijd de tofu daarna in blokjes. Verhit een flinke scheut olie en bak de blokjes tot ze goudbruin zijn. Giet het overtollige vet af en voeg de crispy chili, sojasaus en bruine suiker toe. Verwarm tot de saus goed aan de tofu blijft hangen.
-
Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze toe aan de curry. Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel zachtjes koken. Voeg de pindakaas toe en roer totdat deze volledig is opgelost. Breng op smaak met zout. Kook de noedels 4 tot 6 minuten en voeg ze vervolgens toe aan de curry, laat ze kort meekoken.
-
Rooster de pinda’s kort in een pan of oven. Serveer de curry met de noedels en garneer eventueel met bosui, rode peperringen en sesamzaadjes.
- Geniet van je curry met noedels en tofu!
