Gebakken witlof met radijsjes, amandelen en espresso beurre blanc
Chef-kok Geneal Harreman gaat aan de slag met koffie! Hij maakt er beurre blanc van met gebakken witlof, radijsjes, amandelen, kappertjes en rucola. Een heerlijk winters gerecht!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
2 stukswitlof
-
4 stuksradijs
-
50 gramandelen
-
25 grkappertjes
-
1/4 bosbieslook
-
30 grroomboter
-
30 grrucola
-
50 mlwater
-
1dubbele espresso
-
1ui
-
60 mlsushi azijn
-
40 mlkookroom
-
220 grroomboter
-
Pel en snijd de ui in halve ringen en stoof ze gaar in een steelpannetje met een klontje boter.
-
Snijd de witlof door de helft en bak deze ook goudbruin in een steelpannetje met een klont boter.
-
Snijd de radijsjes in vieren, hak de amandelen in grove stukken, snijd de bieslook fijn en hak de kappertjes ook grof. Meng de kappertjes met de bieslook en de amandelen.
-
Voeg halverwege het bakken van de witlof water toe, zodat het goed kan garen.
-
Voeg de sushi azijn, kookroom, en de espresso toe aan de pan met uien en laat dit heel zachtjes pruttelen.
-
Voeg de klontjes boter aan de pan met de koffie en blend het fijn met een staafmixer of in een blender.
-
Leg de witlof op het bord, verdeel de amandel, kappertjes en bieslook over de witlof. Verdeel de radijsjes over het gerecht en garneer het af met de rucola.
-
Schenk de espresso beurre blanc naast de witlof en serveer het gerecht.
- Eet smakelijk!