7 minuten

Gehaktballen en pasta

Chef-kok Ramon Brugman geeft zijn eigen twist aan een bekend gerecht. Hij maakt gebraden gehaktballen met een saus van champignons, uien en tomaat. Daarbij serveert hij pasta en gemarineerde, rode uien. Snel te maken en niet ingewikkeld.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Gehaktballen
    500 g
    varkens gehakt
  • 100 g
    spek
  • 1
    ei
  • 2
    witte boterhammen
  • 2 el
    melk
  • 1
    ui
  • 1/2
    bos peterselie
  • zout en peper
  • 1
    klont boter
  • Champignonsaus
    2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    bakje champignons
  • 3
    stengels bleekselderij
  • 4
    tomaten
  • 1
    bosje peterselie
  • 6
    takken tijm
  • 1
    citroen
  • Pasta
    300 g
    Pasta
  • Uien
    2
    rode uien
  • 3
    eetlepels azijn
  • 1
    eetlepel suiker
  1. Begin met de gehaktballen. Draai hiervoor het spek fijn in een keukenmachine.

  2. Snipper de ui en de peterselie. 

  3. Leg de boterhammen in een diep bord en verdeel de melk erop.

  4. Tik het ei en doe dan alles op het gehakt en kneed het tot een mooie bal.

  5. Verdeel de gehaktbal in vieren en draai er mooie gelijke ballen van.

  6. Smelt de boter in een pan en braad de gehaktballen bruin.

  7. Haal de gehaktballen uit de pan en maak de saus.

  8. Ga verder met de saus. Snij de uien en knoflook en bak ze in het braadvocht van de gehaktballen. 

  9. Snij de champignons fijn en bak deze ook goed aan.

  10. Snij de tomaten en bleekselderij in stukken en voeg deze toe samen met de tijm. Kook tot saus. 

  11. Knijp de citroen er op uit en snij de peterselie fijn en voeg deze als laatste toe. 

  12. Breng op smaak met zout en peper. 

  13. Doe de gehaktballen terug in de saus en bedek ze met de saus zodat de saus in de gehaktbal kan trekken.

  14. Kook de pasta zoals op de verpakking staat.

  15. Voor de gemarineerde uien, snij je de uien superdun. Handig is om een mandoline te gebruiken, of een keukenmachine met snijbladen.

  16. Meng de suiker met de azijn en leg de uien erin. Laat dit een half uurtje staan om te marineren.

  17. Doe de pasta in een bord en schep er een gehaktbal met veel saus bij in. Doe er wat van de uien boven op.

  18. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.