Gekarameliseerde geitenkaas met appel

Binnen een kwartiertje klaar! Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk en snel gerechtje met gekarameliseerde geitenkaas, gebakken appel, honing, vanille en granola van pompoenpitjes en geroosterde hazelnoten. Eet smakelijk!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    plakjes zachte geitenkaas
  • 2 el
    rietsuiker
  • 2
    stevige appels (jonagold)
  • 1
    vanillepeul
  • 1
    citroen
  • 2 a 3 el
    honing
  • 2 el
    boter
  • 2 el
    pompoenpitten
  • 1 el
    havermout
  • 1 el
    hazelnoot
  • 1 el
    honing
  • eventueel wat eetbare bloemen of groene kruiden
  1. Dip de geitenkaas met de bovenkant in de rietsuiker en brand deze af met een keukenbrander (bijvoorbeeld een Crème-Brûlée brander).

  2. Schil de appels en snijd in blokjes. Smelt 2 eetlepels boter en bak de appel kort even aan. Voeg gelijk de honing, merg van de vanillepeul en rasp van citroen naar smaak toe.

  3. Laat het 4 minuten zachtjes doorbakken totdat de appel karameliseert en laat het afkoelen.

  4. Hak de hazelnoten grof. Doe deze vervolgens in een koekenpan met de pompoenpitten en havermout en rooster het in de pan.

  5. Als het begint te kleuren, voeg je de honing toe met wat rasp van de citroen. Bak even goed aan tot het een mooie licht bruine kleur heeft. Laat afkoelen.

  6. Leg de geitenkaas in het midden van het bord en schep de appel eroverheen. Strooi er wat granola overheen en decoreer eventueel met wat bloemetjes of groene takjes.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.