Gekarameliseerde geitenkaas met appel
Binnen een kwartiertje klaar! Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk en snel gerechtje met gekarameliseerde geitenkaas, gebakken appel, honing, vanille en granola van pompoenpitjes en geroosterde hazelnoten. Eet smakelijk!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4plakjes zachte geitenkaas
-
2 elrietsuiker
-
2stevige appels (jonagold)
-
1vanillepeul
-
1citroen
-
2 a 3 elhoning
-
2 elboter
-
2 elpompoenpitten
-
1 elhavermout
-
1 elhazelnoot
-
1 elhoning
-
•eventueel wat eetbare bloemen of groene kruiden
-
Dip de geitenkaas met de bovenkant in de rietsuiker en brand deze af met een keukenbrander (bijvoorbeeld een Crème-Brûlée brander).
-
Schil de appels en snijd in blokjes. Smelt 2 eetlepels boter en bak de appel kort even aan. Voeg gelijk de honing, merg van de vanillepeul en rasp van citroen naar smaak toe.
-
Laat het 4 minuten zachtjes doorbakken totdat de appel karameliseert en laat het afkoelen.
-
Hak de hazelnoten grof. Doe deze vervolgens in een koekenpan met de pompoenpitten en havermout en rooster het in de pan.
-
Als het begint te kleuren, voeg je de honing toe met wat rasp van de citroen. Bak even goed aan tot het een mooie licht bruine kleur heeft. Laat afkoelen.
-
Leg de geitenkaas in het midden van het bord en schep de appel eroverheen. Strooi er wat granola overheen en decoreer eventueel met wat bloemetjes of groene takjes.
- Eet smakelijk!