Salade met geitenkaas
Chef-kok Alain Caron ontmoet in het Friese Jubbega op haar kleinschalige geitenboerderij Doetie Trinks. Ze is ooit gestart met zes geiten, maar inmiddels staan er meer dan zestig in de wei. Van de melk van haar geiten maakt Doetie verschillende rauwmelkse kazen. En van de geiten waar ze afscheid van moet nemen gedroogde hammen en worsten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
50 ggeblancheerde peultjes
-
50 ggeblancheerde dubbel gedopte tuinbonen
-
20 gzwarte olijven zonder pit
-
50 ggeblancheerde snijbonen
-
50 gwitte bonen (Coco-bonen) hard gekookt
-
30 gdun gesneden rode radijs
-
50 ggeblancheerde sperziebonen
-
50 gdun gesneden komkommer
-
1klein hart van een gewassen krop sla
-
1gekookte aardappel zonder vel
-
2hardgekookte eieren
-
100 gwaterkers (alleen de kleine blaadjes)
-
100 ggeitenkaas
-
Vinaigrette2 elcitroensap
-
4 elextra vierge olijfolie
-
1 elmosterd Dijon
-
1 tlpesto
-
•zout
-
•peper
-
Doe het zout, de peper en het citroensap in een kom met de mosterd. Klop met een garde en voeg de olijfolie toe. Als de vinaigrette stijver is, doe je de pesto erbij.
-
Doe alle ingrediënten (groenten) en de vinaigrette in een grote kom en meng dit rustig met je handen.
-
Verdeel de salade op de borden en strooi de stukjes geitenkaas erop.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.