Salade met geitenkaas

Chef-kok Alain Caron ontmoet in het Friese Jubbega op haar kleinschalige geitenboerderij Doetie Trinks. Ze is ooit gestart met zes geiten, maar inmiddels staan er meer dan zestig in de wei. Van de melk van haar geiten maakt Doetie verschillende rauwmelkse kazen. En van de geiten waar ze afscheid van moet nemen gedroogde hammen en worsten.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 50 g
    geblancheerde peultjes
  • 50 g
    geblancheerde dubbel gedopte tuinbonen
  • 20 g
    zwarte olijven zonder pit
  • 50 g
    geblancheerde snijbonen
  • 50 g
    witte bonen (Coco-bonen) hard gekookt
  • 30 g
    dun gesneden rode radijs
  • 50 g
    geblancheerde sperziebonen
  • 50 g
    dun gesneden komkommer
  • 1
    klein hart van een gewassen krop sla
  • 1
    gekookte aardappel zonder vel
  • 2
    hardgekookte eieren
  • 100 g
    waterkers (alleen de kleine blaadjes)
  • 100 g
    geitenkaas
  • Vinaigrette
    2 el
    citroensap
  • 4 el
    extra vierge olijfolie
  • 1 el
    mosterd Dijon
  • 1 tl
    pesto
  • zout
  • peper
  1. Doe het zout, de peper en het citroensap in een kom met de mosterd. Klop met een garde en voeg de olijfolie toe. Als de vinaigrette stijver is, doe je de pesto erbij.

  2. Doe alle ingrediënten (groenten) en de vinaigrette in een grote kom en meng dit rustig met je handen.

  3. Verdeel de salade op de borden en strooi de stukjes geitenkaas erop.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.