Recept: Salade met geitenkaas

26 september 2018
Waardeer: 
(Totaal: 4 stemmen)
Stilstaand beeld van Salade met geitenkaas

Chef-kok Alain Caron ontmoet in het Friese Jubbega op haar kleinschalige geitenboerderij Doetie Trinks. Ze is ooit gestart met zes geiten, maar inmiddels staan er meer dan zestig in de wei. Van de melk van haar geiten maakt Doetie verschillende rauwmelkse kazen. En van de geiten waar ze afscheid van moet nemen gedroogde hammen en worsten.

4 personen

Ingrediënten voor Salade met geitenkaas

  • 50 g geblancheerde peultjes
  • 50 g geblancheerde dubbel gedopte tuinbonen 
  • 20 g zwarte olijven zonder pit
  • 50 g  geblancheerde snijbonen
  • 50 g witte bonen (Coco-bonen) hard gekookt
  • 30 g dun gesneden rode radijs
  • 50 g geblancheerde sperziebonen
  • 50 g dun gesneden komkommer
  • 1 klein hart van een gewassen krop sla 
  • 1 gekookte aardappel zonder vel
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g waterkers (alleen de kleine blaadjes) 
  • 100 g geitenkaas 

Vinaigrette: 

  • 2 el citroensap
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el mosterd Dijon
  • 1 tl pesto
  • zout 
  • peper



*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Doe het zout, de peper en het citroensap in een kom met de mosterd. Klop met een garde en voeg de olijfolie toe. Als de vinaigrette stijver is, doe je de pesto erbij.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten (groenten) en de vinaigrette in een grote kom en meng dit rustig met je handen.

  3. 3

    Verdeel de salade op de borden en strooi de stukjes geitenkaas erop.

Eet smakelijk!