8 minuten

Kipgehaktspiezen met gegrilde komkommer

Sharon steekt de barbecue aan om vandaag een waar kunstwerkje te maken: een gekruide kipspies, geserveerd met gegrilde komkommer, fetakaas en noten.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 kg
    kipgehakt
  • 100 g
    paneermeel
  • 2
    eieren
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 1
    rode ui
  • 1
    tl komijnpoeder
  • 1
    tl korianderpoeder
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 2
    komkommers
  • 200 g
    fetakaas
  • 100 g
    gemengde noten (gezouten)
  • olijfolie
  1. Snipper het uitje en hak de peterselie fijn. 

  2. Meng dit door het gehakt, samen met de kruiden, de eieren en het paneermeel.

  3. Verdeel het gehakt in 12 porties en maak er worstjes van. Rijg deze worsten aan spiezen en druk ze een beetje aan, zodat ze goed vast zitten.

  4. Laat ze 30 min rusten in de koelkast voordat je ze gaat grillen op de barbecue.

  5. Gaar de kipgehaktspiezen in 10 minuten op de barbecue.

  6. Snij de komkommers in dikke plakken. Smeer ze in met wat olie en grill ze kort op de barbecue.

  7. Maak het gerecht af met wat gemengde noten en fetakaas.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.