Gekruid kipgehakt op een spies met gegrilde komkommer

Gekruid kipgehakt op spies (125)
8 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen

Sharon steekt de barbecue aan om vandaag een waar kunstwerkje te maken: een gekruide kipspies, geserveerd met gegrilde komkommer, fetakaas en noten.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 kg
    kipgehakt
  • 100 g
    paneermeel
  • 2
    eieren
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 1
    rode ui
  • 1
    tl komijnpoeder
  • 1
    tl korianderpoeder
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 2
    komkommers
  • 200 g
    fetakaas
  • 100 g
    gemengde noten (gezouten)
  • olijfolie
  1. 1

    Snipper het uitje en hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Meng dit door het gehakt, samen met de kruiden, de eieren en het paneermeel.

  3. 3

    Verdeel het gehakt in 12 porties en maak er worstjes van. Rijg deze worsten aan spiesen en druk ze een beetje aan, zodat ze goed vast zitten.

  4. 4

    Laat ze 30 min rusten in de koelkast voordat je ze gaat grillen op de barbecue.

  5. 5

    Gaar de kipgehakt spiesen in 10 minuten op de barbecue.

  6. 6

    Snij de komkommers in dikke plakken. Smeer ze in met wat olie en grill ze kort op de barbecue.

  7. 7

    Maak het gerecht af met wat gemengde noten en fetakaas.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!