Recept: Gekruid kipgehakt op een spies met gegrilde komkommer

7 oktober 2019
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Gekruid kipgehakt op een spies met gegrilde komkommer

Sharon steekt de barbecue aan om vandaag een waar kunstwerkje te maken: een gekruide kipspies, geserveerd met gegrilde komkommer, fetakaas en noten.

4 personen

Ingrediënten voor Gekruid kipgehakt op een spies met gegrilde komkommer

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kg kipgehakt
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 komkommers
  • 200 g fetakaas
  • 100 g gemengde noten (gezouten)
  • olijfolie

 

* De bereiding van dit gerecht kan afwijken van de bereiding op tv.

Aan de slag

  1. 1

    Snipper het uitje en hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Meng dit door het gehakt, samen met de kruiden, de eieren en het paneermeel.

  3. 3

    Verdeel het gehakt in 12 porties en maak er worstjes van. Rijg deze worsten aan spiesen en druk ze een beetje aan, zodat ze goed vast zitten.

  4. 4

    Laat ze 30 min rusten in de koelkast voordat je ze gaat grillen op de barbecue.

  5. 5

    Gaar de kipgehakt spiesen in 10 minuten op de barbecue.

  6. 6

    Snij de komkommers in dikke plakken. Smeer ze in met wat olie en grill ze kort op de barbecue.

  7. 7

    Maak het gerecht af met wat gemengde noten en fetakaas.

Eet smakelijk!