Gekruid kipgehakt op een spies met gegrilde komkommer

Vlees
30-60 minuten
Sharon steekt de barbecue aan om vandaag een waar kunstwerkje te maken: een gekruide kipspies, geserveerd met gegrilde komkommer, fetakaas en noten.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen
4
- 1 kgkipgehakt
- 100 gpaneermeel
- 2eieren
- 1bosje platte peterselie
- 1rode ui
- 1tl komijnpoeder
- 1tl korianderpoeder
- 1 tlkerriepoeder
- 2komkommers
- 200 gfetakaas
- 100 ggemengde noten (gezouten)
- •olijfolie
-
1
Snipper het uitje en hak de peterselie fijn.
-
2
Meng dit door het gehakt, samen met de kruiden, de eieren en het paneermeel.
-
3
Verdeel het gehakt in 12 porties en maak er worstjes van. Rijg deze worsten aan spiesen en druk ze een beetje aan, zodat ze goed vast zitten.
-
4
Laat ze 30 min rusten in de koelkast voordat je ze gaat grillen op de barbecue.
-
5
Gaar de kipgehakt spiesen in 10 minuten op de barbecue.
-
6
Snij de komkommers in dikke plakken. Smeer ze in met wat olie en grill ze kort op de barbecue.
-
7
Maak het gerecht af met wat gemengde noten en fetakaas.
Eet smakelijk!