Gekruide aubergine met cherrytomaten, olijven en parmezaanse kaas
Chef-kok Geneal Harreman maakt een heerlijk kruidig voorgerecht; aubergine met ras el hanout. Geserveerd met gebakken cherrytomaten, olijven en parmezaanse kaas.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
1aubergine
-
10groene olijven
-
10cherrytomaten
-
30 grparmezaanse kaas
-
25 grpistachenoten
-
1rode ui
-
2knoflooktenen
-
1 tlras el hanout
-
•venkelblad
-
•olijfolie
-
Snijd de aubergine in dikke plakken en smeer ze in met een beetje olijfolie, ras el hanout en zout.
-
Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje olie en bak de plakken aubergine goudbruin aan beide kanten.
-
Snijd de rode uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en verhit nog een pan op middelhoog vuur met een laagje olie.
-
Bak de ui en knoflook aan, halveer de cherrytomaten, snijd de olijven in ringen of door de helft.
-
Voeg de cherrytomaten en de olijven toe aan de pan totdat ze een beetje gaar zijn.
-
Snijd een de venkelblad fijn. Houd wat apart voor de garnering en voeg de rest toe aan de pan.
-
Leg de plakken aubergine op borden en schep er de gebakken tomaat erop. Leg daarop de ringetjes van olijven.
-
Hak de pistachenoten grof en strooi dit over de aubergine heen en rasp er parmezaanse kaas overheen.
- Geniet van deze heerlijke aubergine!