Burrata met pistache en warme kersen in balsamico
Burrata; een heerlijke romige kaas uit de Italiaanse keuken. Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt een zoete salade met Amarena-kersen, druiven, balsamicosiroop en knapperige pistachenootjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 grburrata
-
80 grAmarena-kersen op siroop
-
80 grblauwe druiven
-
4 elbalsamicosiroop
-
60 grgepelde pistachenoten
-
•ciabatta brood
-
•paar blaadjes basilicum
-
•zout en peper
-
•olijfolie
-
Snijd de ciabatta in dunne plakken en verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin de ciabatta knapperig en goudbruin.
-
Breng op smaak met zout en peper. Laat het iets afkoelen.
-
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de kersen. Voeg de druiven en de balsamicosiroop toe en laat een paar minuten pruttelen, totdat de druiven zichtbaar zachter zijn geworden.
-
Hak de pistachenoten in stukjes. Verdeel de burrata over het bord en snijd deze open.
-
Verdeel de warme kersen over de burrata en maak af met fijngehakte pistachenoten, de ciabatta, zout en peper, olijfolie en een paar blaadjes basilicum.
- Geniet van je heerlijke burrata!