Gele curry met kip, kokos, witte rijst en Thaise salade met boontjes
Dit wil je proeven! Deze Thaise gele curry met met kip, koriander, rijst en een verrukkelijke, knapperige salade! Onze chef-kok Ramon Brugman dompelt zich helemaal onder in de Aziatische keuken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Thaise gele curry8stuks kippenpoten
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
2 elgele curry pasta
-
2 tlkerriepoeder
-
1 tlkurkuma
-
1rode peper
-
400 mlkokosmelk
-
2 elgeraspte kokos
-
2 elverse gember
-
1/2bosje fijngesneden koriander
-
Gekookte rijst320 grijst
-
Salade100 gpeultjes
-
100 gboontjes
-
50 gtaugé
-
1/2stuk komkommer
-
1rode ui
-
1wortel
-
3stengels bosui
-
1/4bos koriander
-
1limoen
-
1 elvissaus
-
1 elsesam olie
-
1 elsesamzaad
-
•geraspte gember
-
Begin met de curry. Bak de kippenpoten aan in een beetje olie.
-
Snij de ui en de knoflook fijn.
-
Haal de poten vervolgens uit de pan.
-
Bak hier de ui en knoflook in.
-
Voeg de gele curry pasta en specerijen hieraan toe.
-
Blus dit af met kokosmelk.
-
Doe de kippenpoten terug in de pan en voeg hier de geraspte kokos, gember en fijngesneden koriander aan toe.
-
Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
-
Kook de rijst nu ook gaar.
-
Begin nu aan de salade. Maak van de limoen, vissaus, gember en sesamolie een dressing. Mix dit goed door elkaar.
-
Blancheer de boontjes en de peultjes.
-
Snij de rest van de groenten in lange dunne slierten.
-
Snij de koriander fijn.
-
Meng al deze groenten met de dressing.
-
Haal de deksel van de currypan en laat de curry nog 10 minuten zachtjes in koken.
-
Haal de rijst van het vuur.
- Eet smakelijk!