Gemakkelijke zomerse gazpacho met aardbei

Een zomers soepje bomvol groenten, fruit en knapperig vers brood. Dát is een feestje! Onze culinair expert Alain Caron gaat op bezoek bij Martin, hij bakt broden met lokale producten. Bij dit frisse bordje gazpacho eten zij dus een bijzonder brood. Een smaakbom! Kook je mee?

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de gazpacho
    2 teentjes
    gepelde knoflook
  • 4
    gekleurde paprika zonder vel
  • 2
    perzikken
  • 1
    komkommer zonder schil
  • 10
    aardbeien
  • 20
    blaadjes van de basilicum
  • 2
    uien
  • 10
    zwarte olijven zonder pitten
  • 4
    grote tomaten
  • zout en peper
  • 200 g
    gesneden Franse baguette
  • 10 takjes
    peterselie
  • 8 g
    gember
  • rozemarijn
  • 0,25 l
    extra vierge olijfolie
  • sap van 2 sinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • 1 el
    balsamico
  • Voor de garnituur
    20 g
    komkommer brunoise gesneden
  • 20 g
    grapefruit brunoise gesneden
  • 20 g
    rode paprika zonder vel brunoise gesneden
  • 20 g
    gele paprika zonder vel brunoise gesneden
  • 20 g
    oranje paprika zonder vel brunoise gesneden
  • 20 g
    groene paprika zonder vel brunoise gesneden
  1. Voor de gazpacho: meng alle ingrediënten hiervoor in een grote schaal en laat deze 24 uur in de koelkast. 

  2. Pureer de volgende dag alle gemarineerde groenten en fruit in een blender. Haal het vervolgens door een zeef, zodat het een fijn soepje wordt. Breng de gazpachio op smaak met zout en peper.

  3. Voor de garnituur: meng de brunoise gesneden brood, grapefruit, komkommer en paprika's in een kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie, peper en zout toe naar smaak. Meng dit goed door elkaar.

  4. Vul een diep bord met gazpacho. Leg wat garnituur in het midden en serveer dit heerlijke soepje koud. 

  5. Geniet van je gazpacho met groente en fruit!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.