Gemakkelijke zomerse gazpacho met aardbei
Een zomers soepje bomvol groenten, fruit en knapperig vers brood. Dát is een feestje! Onze culinair expert Alain Caron gaat op bezoek bij Martin, hij bakt broden met lokale producten. Bij dit frisse bordje gazpacho eten zij dus een bijzonder brood. Een smaakbom! Kook je mee?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de gazpacho2 teentjesgepelde knoflook
-
4gekleurde paprika zonder vel
-
2perzikken
-
1komkommer zonder schil
-
10aardbeien
-
20blaadjes van de basilicum
-
2uien
-
10zwarte olijven zonder pitten
-
4grote tomaten
-
•zout en peper
-
200 ggesneden Franse baguette
-
10 takjespeterselie
-
8 ggember
-
•rozemarijn
-
0,25 lextra vierge olijfolie
-
•sap van 2 sinaasappels
-
•sap van 1 citroen
-
1 elbalsamico
-
Voor de garnituur20 gkomkommer brunoise gesneden
-
20 ggrapefruit brunoise gesneden
-
20 grode paprika zonder vel brunoise gesneden
-
20 ggele paprika zonder vel brunoise gesneden
-
20 goranje paprika zonder vel brunoise gesneden
-
20 ggroene paprika zonder vel brunoise gesneden
-
Voor de gazpacho: meng alle ingrediënten hiervoor in een grote schaal en laat deze 24 uur in de koelkast.
-
Pureer de volgende dag alle gemarineerde groenten en fruit in een blender. Haal het vervolgens door een zeef, zodat het een fijn soepje wordt. Breng de gazpachio op smaak met zout en peper.
-
Voor de garnituur: meng de brunoise gesneden brood, grapefruit, komkommer en paprika's in een kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie, peper en zout toe naar smaak. Meng dit goed door elkaar.
-
Vul een diep bord met gazpacho. Leg wat garnituur in het midden en serveer dit heerlijke soepje koud.
- Geniet van je gazpacho met groente en fruit!