Gazpacho met uienbrood

176eten
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
19 personen

Sharon maakt een heerlijk voorgerecht: gazpacho en uienbrood. Je kunt het makkelijk van tevoren bereiden. Welke wijn je het beste bij de gazpacho kan drinken? Dat vind je hier: bit.ly/wijntips2

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • Gazpacho
    10
    tomaten
  • 1
    gele paprika
  • 1
    rode ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    limoen
  • 1
    komkommer
  • 4 ml
    water
  • truffelolie
  • zout
  • Uienbrood
    300 gr
    zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl
    bakpoeder
  • zout
  • 2 dl
    water
  • 2
    grote uien
  • 1 tl
    oregano
  • 1 tl
    kerrie poeder
  • 30 gr
    roomboter
  • olijfolie
  1. 1

    Ontvel de tomaten door het kroontje te verwijderen en snij een kruisje aan de onderkant van de tomaat.
     

  2. 2

    Plaats de tomaten ongeveer 4 seconden in kokend water totdat het velletje loslaat haal ze er dan gelijk uit en leg de tomaten in ijskoud water. Als de tomaten zijn afgekoeld kan je het velletje verwijderen.

     

  3. 3

    Pureer de tomaten in een keukenmachine (of blender) fijn samen met de komkommer, ui, sap van 1 limoen, paprika, knoflook, Spaanse peper en het water tot een mooie egale gazpacho soep.

  4. 4

    Bij het uitserveren voeg je er een paar druppels truffelolie aan toe.

     

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
     

  6. 6

    Snipper de uien en bak deze glazig in de roomboter ; bak de kerrie poeder en oregano eventjes mee.

     

  7. 7

    Meng de uien samen met het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, snufje zout en het water en kneed dit tot een mooi deegbal (is het te nat dan doe je er wat bloem bij. Is het te droog dan voeg je er wat water aan toe). 

  8. 8

    Als het deeg niet meer aan je handen kleeft dan is het goed om in de oven te gaan. Snij er drie inkepingen in en smeer het brood in met wat olijfolie. 

  9. 9

    Bak het vervolgens in 30 tot 40 min af in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!