Gemarineerde kip in saffraan

gemarineerde kip in saffraan (104)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
27 personen

Buiten koken is zo leuk. Chef-kok Sharon de Miranda inspireert met kip gemarineerd in yoghurt en saffraan, die ze grilt op de barbecue. Daar serveert ze op de barbecue gepofte, gevulde aardappel bij én een salade met rettich, ei en uitgebakken spekjes. Zo lekker.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    kipfilets
  • 100 g
    Griekse yoghurt
  • 1
    teen knoflook
  • 6
    draadjes verse saffraan
  • 2
    klontjes suiker
  • ½ citroen
  • 4
    grote vastkokende aardappels
  • 200 ml
    Crème fraîche
  • 10
    blaadjes munt
  • ½ rettich
  • 2
    hardgekookte eieren
  • 200 g
    uitgebakken spekblokjes
  • 1
    bosje bieslook
  • 1
    el mayonaise
  • zeezout
  • peper en zout
  • Mango-appel smoothie
    1
    bakje diepvries mango
  • 1
    rode appel
  • 10
    blaadjes munt
  1. 1

    Maak eerst de marinade voor de kipfilets door in een vijzel de suikerklontjes met het saffraan te malen. Hier voeg je vervolgens de Griekse yoghurt era an toe, de gehakte knoflook, het sap van een halve citroen en wat peper en zout naar smaak.

  2. 2

    Laat de kipfilets minimaal 30 min marineren. Ze worden het lekkerst wanneer ze 24 uur van te voren gemarineerd worden.

  3. 3

    Grill de gemarineerde kipfilets op de barbecue in ongeveer 6 minuten aan beide kanten gaar. 

  4. 4

    Boen de aardappels schoon en kook deze in hun schil ongeveer 15 minuten.

  5. 5

    Leg iedere gekookte aardappel op een stuk aluminiumfolie en prik wat gaatjes in de aardappel. Besprenkel ze vervolgens met een beetje olijfolie en bestrooi royaal met zeezout en wat zwarte peper. Vouw het folie dicht en leg de aardappelen ongeveer 20 tot 30 minuten op de barbecue.

  6. 6

    Snij ondertussen de munt fijn en meng dit door de crème fraîche.

  7. 7

    Haal de aardappels voorzichtig uit het folie en maak met een mes een inkeping in het midden. Vul dit met de crème fraîche die op smaak is gebracht met munt. 

  8. 8

    Rasp de rettich fijn op de grootste stand van de rasp. Snij de hard gekookte eitjes zo fijn mogelijk. Snij de bieslook fijn en meng alles door elkaar heen. Voeg dan de mayonaise en de uitgebakken spekjes toe en maak het geheel op smaak met wat peper. 

  9. 9

    Maak het bord op met een kipspiesje, een aardappel gevuld met de crème fraîche en wat van de salade. Serveer daarbij een lekker glas mango-appel smoothie.  

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!