4 minuten

Gemengde salade met truffel tapenade

Onze chef Alain maakt een gemengde salade met groene en paarse spruitjes, verschillende bonen en verse kruiden Maak af met een crème van truffel.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de groentesalade
    60 g
    groene spruitjes
  • 60 g
    paarse spruitjes
  • 60 g
    crosne
  • 100 g
    trionfo violetta
  • 100 g
    lupinebonen
  • 100 g
    tuinbonen
  • 1/2
    rettich
  • Voor de kruiden
    4
    takjes bieslook
  • 4
    takjes dragon
  • 4
    blaadjes verveine
  • 3
    soorten eetbare bloemen (optioneel)
  • Voor de crème
    4 el
    mayonaise
  • 2 el
    hangop
  • 1 tl
    truffeltapenade
  • Voor de dressing
    1,5 el
    gembersiroop
  1. Let op: de ingrediënten die Alain in de video gebruikt zijn lastig te verkrijgen. De salade is ook heel lekker met spruitjes, crosne, haricots verts, lupinebonen, witte bonen, rode ui, sjalot, rode biet en gele biet. 

  2. Voor de salade bak je de crosne kort in een beetje olijfolie. Blancheer de spruiten en snij de rest van de groenten zoals in de video. Meng deze voorzichtig met de gembersiroop. 

  3. Snij alle kruiden en bloemen grof en doe ze bij elkaar in een kom. Bewaar.

  4. Meng voor de crème alle ingrediënten met een eetlepel door elkaar. 

  5. Doe eerst een lepel van de crème op een bord. Op de crème leg je een grote lepel groente. De kruiden en bloemen strooi je als laatste over het bord. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.