Gepofte aardappel met champignons en zeewier
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gepofte aardappel met pittige champignons en krokante zeewier. Heerlijk simpel en smaakvol. Kijk voor het recept hieronder.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4grote aardappels
-
Voor de vulling250 grkastanjechampignons
-
1bos lente-ui
-
1Madame Jeanette
-
1 elbruine basterdsuiker
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1bos selderij
-
1 elsojasaus
-
4plakken cheddarkaas
-
•olie om in te bakken
-
Voor de toppings2vellen nori/ zeewier
-
2 elsesamolie
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en plaats ze op het rooster. Pof ze in ongeveer een uur gaar.
-
Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Snijd naar smaak wat madame Jeanette fijn. Snijd de champignons door vieren.
-
Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Fruit de knoflook en ui glazig. Voeg de gesneden champignons toe en bak ze goudbruin. Voeg de suiker toe en de madame Jeanette. Blus het af met de sojasaus en roerbak het nog kort, totdat ze gekarameliseerd zijn.
-
Hak de selderij fijn en strooi de helft hiervan over de champignons. Haal de gepofte aardappelen uit de oven, snijd deze in en vul ze met de pittige champignons. Leg er een plakje cheddarkaas op en gratineer nog drie minuten in de oven.
-
Maak ondertussen de crème fraîche wat lobbiger met water (2 eetlepels) en op smaak met de andere helft van de selderij.
-
Knip met een schaar de nori vellen (= zeewier) per vel in acht stukken. Smeer vervolgens met een kwast de nori in met sesamolie. Verhit een koekenpan en bak de nori aan beide kanten krokant (ongeveer 15 seconden per kant).
-
Haal de gevulde gepofte aardappelen uit de oven. Maak het af met crème fraîche, de krokante nori en wat dun gesneden lente-ui.
- Eet smakelijk!