Gepofte aardappels met gekruide crème fraîche en gegrilde diamanthaas

chef-kok
Ramon Brugman
diamanthaas
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
17 personen

In de 5-delige serie ‘Camping koken met Ramon’ laat chef-kok Ramon Brugman zien hoe je makkelijke en lekkere gerechten kunt maken op slechts een gaspitje. Ideaal voor op de camping. Ramon staat zelf regelmatig op de camping en hoort dan vaak dat koken op de camping een crime is. Zonde! BinnensteBuiten biedt hulp.
Bekijk de video hier

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Piepers
    4
    grote kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Vlees
    600 g
    diamanthaas
  • 2 tenen
    knoflook
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Dressing
    1
    citroen
  • 1 tl
    mosterd
  • 200 ml
    olijfolie
  • zout en peper
  • Kruiden creme fraiche
    200 ml
    creme fraiche
  • 1/5 bos
    bieslook
  • Zout en peper
  • Salade
    1
    avocado
  • 1
    rode ui
  • 100 g
    rucola
  • 2
    tomaten
  • 1
    citroen
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Was de aardappel en prik er gaatjes in met een vork. Pak ze in in aluminiumfolie en druppel er een paar druppels olijfolie op met een beetje zout en peper.

  2. 2

    Pak ze dicht en leg ze ongeveer 25 a 40 minuten op de bbq. Als je er met een vork in kan prikken zonder dat dat weerstand geeft is de aardappel gaar.

  3. 3

    Hak de knoflook en breng het vlees op smaak samen met zout en peper. Marineer het vlees en laat het ongeveer 30 minuten trekken in de marinade.

  4. 4

    Grill het vlees hard aan op de bbq zodat het een lekker korstje krijgt. Doe dan de deksel erop en gaar het vlees tot het nog mooi rood of rosé is van binnen.

  5. 5

    Haal het vlees van de bbq en laat het vlees rusten onder een stukje aluminiumfolie. Snij het vlees in plakjes en leg het op de salade. De jus die uit het vlees gelopen is gebruik je voor de dressing.

  6. 6

    Doe de jus in een kommetje en voeg daar hete sap van de citroen aan toe samen met de mosterd en wat zout en peper.

  7. 7

    Roer dit goed door terwijl je langzaam de olie toevoegt. Verdeel de dressing over de salade.

  8. 8

    Meng de creme fraiche met de fijn gesneden bieslook, zout en peper.

  9. 9

    Snij de avocado, rode ui en tomaat in dunne plakken en meng met de rucola.

  10. 10

    Snij het vlees in dunne plakken en leg dat er tussen. Als laatst met een lepel de dressing over het gerecht verdelen.

  11. 11

    Haal de aardappel van het vuur en breek hem open. Doe hier een flinke lepel van de crème fraiche op en daarbij de salade.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!