7 minuten

Arepa’s met paprikakip, avocado spread en chipotle saus

Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk en makkelijk recept voor arepa's gevuld met sappige paprikakip, romige avocado-spread en een pittige chipotle-saus. Perfect voor een snelle maaltijd of een gezellige etentje!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de arepa's:
    320 gr
    voorgekookt maismeel
  • 480 ml
    water
  • 1 el
    olie
  • 1/2 tl
    zout
  • Voor de spread:
    1
    avocado
  • 1
    citroen of limoen
  • 1/4
    rode peper
  • zout en peper
  • Voor de pulled chicken:
    2 tenen
    knoflook
  • 4 stuks
    kipdijfilet
  • 2
    rode paprika's
  • 2 tl
    komijn
  • 2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    chipotle saus
  • 1
    limoen
  • 100 ml
    tomatenketchup
  • zout en peper
  • Voor de chipotle saus:
    1
    ei
  • 1 el
    azijn
  • 1/2 tl
    gladde mosterd
  • 200 ml
    zonnebloemolie
  • 1/2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 4 tl
    chipotle saus
  • 1/2
    citroen of limoen
  • 1 gr
    zout
  1. Meng het maïsmeel, water, zout en de olie in een kom tot een glad deeg. Dek het af en laat het 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes en maak deze plat. Verhit een koekenpan en bak de arepa's op middelhoog vuur ongeveer 3 à 4 minuten goudbruin aan beide kanten.

  2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Knijp een halve citroen uit op de avocado. Hierdoor wordt de avocado minder snel bruin en blijft je spread mooi van kleur. Prak de avocado en breng op smaak met de rode peper en zout. Zet apart in de koelkast. 

  3. Ga aan de slag met de vulling. Snijd de kip in stukken en hak de knoflook fijn. Doe dit samen met de paprikapoeder en komijn in een hete pan met een laagje olie. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het dan 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Laat het vervolgens zonder deksel inkoken tot het meeste vocht verdampt is. Trek de kip uit elkaar. Zorg dat het een smeuïge vulling blijft.

  4. Meng voor de chipotle saus de eidooier met de azijn, het paprikapoeder, de chipotle en de mosterd. Roer dit goed door terwijl je langzaam de olie toevoegt. Zodra de mayonaise de juiste dikte heeft voeg je het sap van de limoen toe. Breng op smaak met zout.

  5. Snijd de arepa's doormidden en vul ze met een flinke laag avocado, de kip en de chipotle saus.

  6. Geniet van je arepa's met kip en avocado!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets