8 minuten

Gepofte aubergines met yoghurt en flatbread

Vandaag maakt chef-kok Sharon de Miranda een supermakkelijk, maar heerlijk smaakvol gerecht: gepofte aubergines met yoghurt en munt, uitgeserveerd met zelfgemaakte flatbread en gepofte knoflook.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    aubergines
  • 200 g
    yoghurt
  • 4 tl
    tahinpasta
  • 1 bosje
    bosje munt
  • 4
    bollen knoflook
  • 1 takje
    takje tijm
  • 500 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 200 g
    Griekse yoghurt
  • 1 tl
    zout
  • 1 tl
    bakpoeder
  • 2 el
    water
  • koolzaadolie
  • zeezout
  • Voor de limoensap met suiker
    4
    limoenen
  • 1 l
    water
  • 100 g
    suiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik de aubergines in met een vork en bak ze 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Als ze afgebakken zijn, snij je ze doormidden en laat ze afkoelen. Maak ze vervolgens af met de yoghurt en tahinpasta.

  2. Snij de bovenkant van de knoflookbollen af. Plaat de bollen in een ovenschaal en besprenkel met wat olie. Strooi er wat zout overheen en plaats de tijm en rozemarijn ernaast. Dek de bollen af met wat aluminiumfolie en bak de bollen vervolgens 30 min af in voorverwarmde oven. 

  3. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de Griekse yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. Kneed het bakpoeder, zout en water erdoor. Verhit alvast een koekenpan. Verdeel het deeg en rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dik. Bak het deeg ongeveer 2 min aan beide kanten.

  4. Voor de limoensap met suiker verwarm je 100 ml water en los hierin de suiker op. Laat het afkoelen en meng met de overige 900 ml water én het sap van de 4 limoenen. Meng het goed door elkaar.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.