4 minuten

Liefdescamembert

Culinair expert Alain Caron ontmoet in Oss melkveehouder Jasper Spierings en zijn vrouw Afke Baukje. Zij maken camembert met de melk van hun eigen koeien. Jasper en Afke Baukje doen er alles aan om de stiertjes, die in de zuivelindustrie niet veel waarde hebben, een prettiger leven te geven.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    camembert
  • 20 g
    truffel
  • 1 krop
    frisée sla
  • 1 krop
    gewone sla
  • een beetje eikenbladsla
  • een beetje lollo rosso
  • ½ stronk
    roodlof
  • ½ stronk
    witlof
  • 10 takjes
    platte peterselie
  • 10 takjes
    bieslook
  • 10 takjes
    dragon
  • 1 el
    appelstroop
  • dressing
    4 el
    olijfolie extra vierge
  • 2 el
    balsamicoazijn
  • 1
    klein sjalotje
  • zout en peper
  1. Snij de camembert over de hele oppervlakte doormidden, zodat je 2 disks hebt. Snij de truffel in dunne plakjes en bekleed het oppervlak. Doe dan de bovenste helft er weer op. Druk licht aan en bewaar. 

  2. Was alle sla en laat goed drogen. Gebruik alleen de gele bladeren van de frisée sla en alleen het harde van de gewone sla. Van de eikenbladsla gebruik je ook alleen het harde deel. 

  3. Was de roodlof en witlof en snij de halve stronken in grote repen. 

  4. Snij de bieslook in stukken van 1 cm en pluk de dragonblaadjes en de blaadjes van de platte peterselie. 

  5. Snipper het sjalotje en meng de ingrediënten voor de dressing. 

  6. Meng de sla en de kruiden en voeg de dressing toe. 

  7. Snij de camembert in 4 stukken. Leg op ieder bord een beetje sla, een stukje camembert, met als extra een eetlepel appelstroop. 

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.