Liefdescamembert
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1camembert
-
20 gtruffel
-
1 kropfrisée sla
-
1 kropgewone sla
-
•een beetje eikenbladsla
-
•een beetje lollo rosso
-
½ stronkroodlof
-
½ stronkwitlof
-
10 takjesplatte peterselie
-
10 takjesbieslook
-
10 takjesdragon
-
1 elappelstroop
-
dressing4 elolijfolie extra vierge
-
2 elbalsamicoazijn
-
1klein sjalotje
-
•zout en peper
-
Snij de camembert over de hele oppervlakte doormidden, zodat je 2 disks hebt. Snij de truffel in dunne plakjes en bekleed het oppervlak. Doe dan de bovenste helft er weer op. Druk licht aan en bewaar.
-
Was alle sla en laat goed drogen. Gebruik alleen de gele bladeren van de frisée sla en alleen het harde van de gewone sla. Van de eikenbladsla gebruik je ook alleen het harde deel.
-
Was de roodlof en witlof en snij de halve stronken in grote repen.
-
Snij de bieslook in stukken van 1 cm en pluk de dragonblaadjes en de blaadjes van de platte peterselie.
-
Snipper het sjalotje en meng de ingrediënten voor de dressing.
-
Meng de sla en de kruiden en voeg de dressing toe.
-
Snij de camembert in 4 stukken. Leg op ieder bord een beetje sla, een stukje camembert, met als extra een eetlepel appelstroop.
- Eet smakelijk!