Garnalenkoekjes met chilisaus
Op het menu van chef-kok Ramon Brugman: garnalenkoekjes! Met zeekraal en chilisaus om in te dippen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
250 gramgarnaal (vers of diepvries)
-
1ei
-
50 grampanko paneermeel
-
1kleine rode ui
-
1/2teentje knoflook
-
40 grammayonaise
-
1/2bos bieslook (fijngesneden)
-
5takken zeekraal (fijngesneden)
-
1citroen
-
•zout en peper
-
100 gramzeekraal
-
•scheutje olie
-
Knijp de garnalen goed uit en meng met de rest van de ingrediënten (behalve de zeekraal). Voeg wat rasp van citroen toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel het in 6 stukjes en vorm ze als een kleine dikke hamburger.
-
Bak ze in een scheutje olie tot ze bruin zijn. Laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
-
Slinger de zeekraal door een hete pan met een scheutje olie. Breng op smaak met een heel klein beetje peper. Leg ze boven op de garnalenkoekjes.
-
Serveer met een bakje chilisaus.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.