Garnalenkoekjes - Lekkere Track

Garnalenkoekjes met chilisaus

Op het menu van chef-kok Ramon Brugman: garnalenkoekjes! Met zeekraal en chilisaus om in te dippen.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 250 gram
    garnaal (vers of diepvries)
  • 1
    ei
  • 50 gram
    panko paneermeel
  • 1
    kleine rode ui
  • 1/2
    teentje knoflook
  • 40 gram
    mayonaise
  • 1/2
    bos bieslook (fijngesneden)
  • 5
    takken zeekraal (fijngesneden)
  • 1
    citroen
  • zout en peper
  • 100 gram
    zeekraal
  • scheutje olie
  1. Knijp de garnalen goed uit en meng met de rest van de ingrediënten (behalve de zeekraal). Voeg wat rasp van citroen toe en breng op smaak met zout en peper.

  2. Verdeel het in 6 stukjes en vorm ze als een kleine dikke hamburger.

  3. Bak ze in een scheutje olie tot ze bruin zijn. Laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

  4. Slinger de zeekraal door een hete pan met een scheutje olie. Breng op smaak met een heel klein beetje peper. Leg ze boven op de garnalenkoekjes.

  5. Serveer met een bakje chilisaus.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.