Gepofte zoete aardappel met tapenade
Ramon poft zoete aardappels tussen de kooltjes van BBQ. Knap staaltje slow cooking! Alle tijd dus om zelf tapenade erbij te maken van paddenstoelen met citroenmascarpone.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Gepofte aardappel4zoete aardappelen
-
1scheutje olijfolie
-
•zout en peper
-
Tapenade2grote portobello's
-
100 goesterzwammen
-
1teentje knoflook
-
1/2bosje peterselie
-
2takken tijm
-
2takken rozemarijn
-
1scheutje olijfolie
-
Citroenmascarpone200 gmascarpone
-
1citroen
-
1/2teen knoflook
-
•zout en peper
-
Topping1granaatappel
-
100 gfetakaas
-
2takken munt
-
Benodigdheden4vellen aluminiumfolie
-
•BBQ
-
Was de zoete aardappel, prik er wat gaatjes in met een vork, leg ze op een stuk aluminiumfolie en besprenkel ze vervolgens met olijfolie, zout en peper.
-
Pak de aardappel goed luchtdicht in en leg ze tussen de kolen voor ongeveer 45 tot 60 minuten. Draai ze af en toe om. Check met een vork of ze gaar zijn. Als hij nog hard voelt moeten ze nog wat langer poffen.
-
Maak de paddenstoelen schoon en meng ze met de knoflook, kruiden en olie. Breng ze op smaak met zout en peper en grill de paddenstoelen op de BBQ. Draai ze regelmatig even om. Snij ondertussen de peterselie fijn.
-
Voor de citroenmascarpone pureer je de knoflook en meng dit met de mascarpone. Spoel de citroen af en voeg wat rasp toe aan de mascarpone. Breng verder op smaak met een snufje zout en peper. Proef en voeg er eventueel nog wat druppels citroensap aan toe naar smaak.
-
Dan de topping: haal de pitjes uit de granaatappel, brokkel de feta en hak de munt fijn.
-
Bijna klaar! Als de zoete aardappelen gaar zijn snij je een stuk van de aardappel af het vruchtvlees van de zoete aardappel prak je een beetje los. Leg hier de paddenstoelen tapenade op, de losse stukjes granaatappel, feta en munt en maak het af met een flinke lepel citroenmascarpone.
- Eet smakelijk!