Gebakken plantaardige feta uit de oven met kerstomaatjes en Kalamata olijven
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 g(2 stukken) plantaardige feta
-
150 gwitte bonen, geweekt
-
300 gmix van platte & gewone kikkererwten en farro (emmertarwe en spelt), geweekt
-
250 gkerstomaatjes
-
150 gKalamata olijven
-
1 bosjegemengde kruiden (salie, oregano, tijm & rozemarijn)
-
•Isot peper
-
•peper en zout
-
•koolzaadolie
-
1 bosplatte peterselie
-
2 kropjeslittle gem
-
1rode paprika
-
1biologische (Bergamot) citroen
-
•sherryazijn
-
Breng de geweekte witte bonen na 1 nacht weken en de kikkererwtenmix (ook een nacht weken) met ruim water in een snelkookpan aan de kook.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Verdeel de kerstomaatjes over een passende ovenschaal, leg de feta erop, verdeel de olijven erover. Pluk de kruiden en strooi deze erover. Bestrooi met wat isot peper en naar smaak wat peper en zout. Druppel er royaal wat olie over. Laat in het midden van de oven in ca. 10 minuten goudbruin bakken.
-
Laat het bonenmengsel na het fluiten van de snelkookpan nog 5-8 minuten doorkoken afhankelijk van de gewenste beet. Open de pan voorzichtig volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Was en droog de peterselie, en snij deze fijn. Maak een salade van fijngesneden little gem, rode paprika en plakjes citroen. Breng op smaak met wat zout, wat olie en wat sherryazijn.
-
Giet het bonenmengsel af, schep de peterselie erdoor en breng op smaak met wat peper, zout en wat koolzaadolie. Serveer de gebakken feta met de peterseliebonen en de citroensalade.
- Eet smakelijk!