3 minuten

Gestoomde Savooiekool met rozijnen en kappertjes

Culinair expert Nadia Zerouali maakt gestoomde savooiekool met rozijnen en kappertjes.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    kleine savooiekool
  • 1
    bol zwarte knoflook
  • 150 g
    gemengde rozijnen
  • 2
    teentjes verse knoflook
  • 3 el
    gezouten kappertjes
  • 1
    citroen
  • 6 el
    miso pasta
  • 600 g
    regenboogwortelen
  • 1
    bosje verse dille
  • 1/4
    zure granaatappel
  • milde olijfolie
  • peper & zout
  • evt. eetbare bloemen
  1. Breng ruim gezouten water aan de kook. Kook hierin de kool in zijn geheel minstens 15 minuten.

  2. Haal de kool voorzichtig uit het water en laat uitlekken en afkoelen.

  3. Maak ondertussen de vulling: pel en snij de teentjes zwarte en gewone knoflook fijn. Snij de rozijnen grof.

  4. Meng in een kom de zwarte en gewone knoflook, de rozijnen, de kappertjes, het sap van de citroen (of vervang beide door zure kappertjes) en voeg de miso toe. Meng goed door.

  5. Haal voorzichtig de koolbladeren een beetje los en duw ze voorzichtig open en verdeel de vulling ertussen. Klap en vouw de bladeren weer netjes terug.

  6. Maak de wortelen schoon en snij in repen. Verdeel de wortel over de bodem van de stoompan, leg de gevulde kool erop en stoom de groenten met het deksel op de pan in ca. 30-45 min afhankelijk van grootte van de kool gaar.

  7. Snij de dille fijn. Haal de pitjes van de granaatappel los. Maak een topping van de granaatappelpitjes, de dille en evt eetbare bloemen, zoals de gele mosterdzaadbloemetjes.

  8. Laat de gaar gestoomde kool goed uitlekken. Serveer de wortel en kool op een grote schaal, bestrooi met de topping en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Lekker met een romige aardappelpuree!

     

     

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.