Bloemkoolsoep met saucijzenbroodjes
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Bloemkoolsoep1bloemkool
-
600 mlwater
-
100 mlwitte wijn
-
150 mlkookroom
-
50 groomboter
-
2 elgroentebouillonpoeder
-
1prei
-
100 ggorgonzola
-
•nootmuskaat naar smaak
-
saucijzenbroodjes300 ggehakt
-
1ui
-
1 teentjeknoflook
-
1 elsambal badjak
-
½ tlnootmuskaat
-
½ tlkruidnagelpoeder
-
½ tlkaneelpoeder
-
1 elgroentebouillonpoeder
-
20 gpaneermeel
-
1ei
-
1eidooier
-
10 plakkenbladerdeeg
-
benodigdheden•keukenmachine
-
•staafmixer
-
•bakpapier
-
Begin met het maken van de saucijzenbroodjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten voor de saucijzenbroodjes (behalve het bladerdeeg) in de keukenmachine en maal alles tot een geheel. Je kunt in plaats van gehakt ook heel goed vegetarisch gehakt gebruiken.
-
Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op het bladerdeeg wat van het gehaktmengsel. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht. Bestrijk ze met eigeel. Werk de zijkanten af met een vork. Bak de saucijzenbroodjes ongeveer 20 min af in de voorverwarmde oven.
-
Ga verder met het maken van de bloemkoolsoep met gorgonzola. Snij de bloemkool in roosjes. Smelt de roomboter in een soeppan en bak het bloemkoolroosje kort aan zonder dat ze verkleuren. Blus het af met de witte wijn en laat het 5 min garen met de deksel op de pan. Vervolgens voeg je het water eraan toe met de 2 eetlepels groentebouillonpoeder. Dit kook je 5 min op middelhoog vuur. Pureer het vervolgens met de staafmixer tot een egale massa en voeg de kookroom eraan toe. Laat alles nog 1 min goed warm worden.
-
Snij de prei in ringen en was deze goed schoon.
-
Serveer de soep uit met een paar preiringen, een snufje nootmuskaat en verkruimel de gorgonzola erboven.
- Eet smakelijk!