Gevuld appeltje
In het Twentse Hengelo heeft Vera Greutink een bijzondere moestuin. Culinair expert Alain Caron bezoekt Vera, vanwege haar grote passie voor appels. Haar 1000 vierkante meter grote moestuin is aangelegd volgende de principes van de permacultuur. Daarmee heeft ze een mooie tuin gerealiseerd waarin van alles eetbaar is, maar die ook nuttig is voor andere organismen. In deze tuin staan ook Vera's appelbomen. En natuurlijk kookt Alain met ingrediënten uit de tuin én met de appels.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten voor de appels•4 tot 5 appels (voor de bolletjes; van soorten met verschillende smaken)
-
•4 grote appels (voorde presentaties)
-
•klein stuk gember (in julienne gesneden)
-
50 gwitte bessen
-
50 gzwarte bessen
-
Ingrediënten voor de dressing•wat verse basilicum
-
3 elsinaasappelsap
-
4 elolijfolie
-
1 elcitroensap
-
•mespunt gemalen peper (bijvoorbeeld Piment d'Espelette)
-
•zout en peper
-
Gebruik twee verschillende grote parisienne boortjes om balletjes te maken uit de appels.
-
Doe de bolletjes in een kom met wat citroensap.
-
Mix alle balletjes met de ingrediënten van de dressing.
-
Snij een groot stuk van de bovenkant van de decoratieappels. Dit wordt de deksel van de appel. Vul de appels met de balletjes en de dressing.
-
Serveer de gevulde appels in een diep bord. Bestrooi dat bord eerst met sla, leg de gevulde appel erop en sluit de bovenkant van de appel met het stuk dat er eerder afgesneden is.
- Eet smakelijk!