Gevuld appeltje

culinair expert
Alain Caron
Gevuld appeltje (133)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
6 personen

In het Twentse Hengelo heeft Vera Greutink een bijzondere moestuin. Culinair expert Alain Caron bezoekt Vera, vanwege haar grote passie voor appels. Haar 1000 vierkante meter grote moestuin is aangelegd volgende de principes van de permacultuur. Daarmee heeft ze een mooie tuin gerealiseerd waarin van alles eetbaar is, maar die ook nuttig is voor andere organismen. In deze tuin staan ook Vera's appelbomen. En natuurlijk kookt Alain met ingrediënten uit de tuin én met de appels.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten voor de appels
    4 tot 5 appels (voor de bolletjes; van soorten met verschillende smaken)
  • 4 grote appels (voorde presentaties)
  • klein stuk gember (in julienne gesneden)
  • 50 g
    witte bessen
  • 50 g
    zwarte bessen
  • Ingrediënten voor de dressing
    wat verse basilicum
  • 3 el
    sinaasappelsap
  • 4 el
    olijfolie
  • 1 el
    citroensap
  • mespunt gemalen peper (bijvoorbeeld Piment d'Espelette)
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Gebruik twee verschillende grote parisienne boortjes om balletjes te maken uit de appels.

  2. 2

    Doe de bolletjes in een kom met wat citroensap.

  3. 3

    Mix alle balletjes met de ingrediënten van de dressing.

  4. 4

    Snij een groot stuk van de bovenkant van de decoratieappels. Dit wordt de deksel van de appel. Vul de appels met de balletjes en de dressing.

  5. 5

    Serveer de gevulde appels in een diep bord. Bestrooi dat bord eerst met sla, leg de gevulde appel erop en sluit de bovenkant van de appel met het stuk dat er eerder afgesneden is.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!