Gevulde kruidensoep

culinair expert
Alain Caron
Kruidensoep
3 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
13 personen
Culinair expert Alain Caron werkt graag met zijn familie samen maar de familie Buysman uit Andijk overtreft het wel. Daar runnen ze met acht man sterk een familiebedrijf in potkruiden. Alain neemt een kijkje in dit duurzame en innovatieve bedrijf in West-Friesland en hij maakt een overheerlijke soep.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 g
    kalfsvlees (filet)
  • 100 g
    wortelen
  • 100 g
    knolselderij
  • 100 g
    courgette
  • 100 g
    aardappel
  • 100 g
    gekookte linzen
  • 100 g
    gekookte bruine bonen
  • 100 g
    gekookte witte bonen
  • 150 g
    gekookte paste (klein)
  • 150 g
    croutons
  • 2 l
    kippenbouillon
  • 4
    blaadjes salie
  • 6
    blaadjes basilicum
  • 8
    blaadjes peterselie (plat)
  • 4
    takjes bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 tl
    olijfolie extra vierge

Bereiding

  1. 1

    Snijd het kalfsvlees in blokjes en bak het in een pan (ongeveer acht minuten) met twee eetlepels olijfolie met zout en peper. Laat het rusten in een zeef en doe het vervolgens in een kom.

  2. 2

    Snijd de wortelen, knolselderij, courgette en aardappelen in blokjes.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook en voeg de wortel, aardappel en knolselderij eraan toe. Laat het een paar minuten koken en zet dan het vuur zacht.

  4. 4

    Doe dan de linzen, de bonen, de gekookte pasta er bij en na vijf minuten doe je de de courgette er ook bij. Laat de soep nog twee minuten koken.

  5. 5

    Hak de kruiden fijn en voeg de kruiden aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.  

  6. 6

    Serveer de soep in een kom en maak af met een theelepel olijfolie extra vierge.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!