
Gevulde pita’s met gehakt, selderijsalade en frisse dip
Deze royaal gevulde pitabroodjes met gekruid gehakt noem je areyes. Onze chef-kok Sharon de Miranda serveert ze met een frisse selderijsalade en een lekker dipje! Een perfecte balans tussen hartig en fris.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de gevulde pita's250 grmager rundergehakt
-
2uien
-
1handje platte peterselie
-
1bouillonblokje
-
1 tlchilivlokken + gemalen komijnzaad
-
100 grpijnboompitjes
-
4pitabroodjes
-
•olie
-
Voor de salade:8stengels bleekselderij
-
100 grParmezaanse kaas
-
1rode ui
-
6dadels
-
1limoen
-
1appel
-
•olijfolie (extra virgine) en een snuf zout
-
Voor de frisse dip:200 grcrème fraîche
-
15 grmunt
-
15 grpeterselie
-
1tomaat
-
•snuf zout naar smaak
-
Rooster de pijnboonpitjes in een droge koekenpan goudbruin. Snipper dan de uien en hak de peterselie fijn. Meng dit door het gehakt, samen met de gemalen komijnzaad, chilivlokken, geroosterde pijnboonpitjes. Verkruimel tot slot het bouillonblokje boven de pan en kneed het gehaktmengsel goed door.
-
Halveer de pitabroodjes en vul elke helft met een beetje gehaktmengsel. Verhit olie in de koekenpan op medium hoog en laat de pita’s aan elke kant 3 minuten bakken.
-
Vervolgens plaats je ze in een ovenschaal en bak je ze nog 5 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Schil de bleekselderij stengels, was goed schoon, en snijd ze klein. Snipper de ui en rasp de Parmezaanse kaas grof. Ontpit de dadels en snijd ze klein. Snijd de appel in blokjes. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met het sap van de limoen, wat olijfolie en zout naar smaak.
-
Hak de peterselie fijn en snijd de munt zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng alles door elkaar en breng eventueel op smaak met wat zout.
- Geniet van je zelfgemaakte pita's met gehakt!
