Gevulde uien met ei en boletencrème

culinair expert
Alain Caron
Zwiep packshot
2 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
38 personen
Alain Caron gaat op bezoek bij Els Hegger, die biologisch tuinder is geworden: 'In plaats van rapporten te schrijven over korte ketens en boer-burgerparticipatie, wilde ik zélf de verandering zijn. Zelf laten zien dat het mogelijk is.' Els wilde boerin worden, maar had geen land. Dus is ze het gaan huren. Met haar kleine tuinderij in het Gelderse Zwiep en met een klein winkeltje op de tuinderij, waar ze haar groenten verkoopt, heeft ze het directe contact met de consument. Een tuinderij die mét de natuur werkt, waar egelfamilies en hazen ook welkom zijn.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    grote witte uien
  • 4 el
    olijfolie
  • 4 takjes
    tijm
  • 4
    kleine blaadjes laurier
  • 4
    eieren
  • 40 g
    boter
  • saus
    2 el
    boletencrème (te koop in delicatessenwinkel)
  • 4 el
    crème fraîche
  • 2 el
    water
  • salade
    4 x 5 verschillende takjes kruiden wat je lekker vindt, zoals basilicum, munt, peterselie, etc.
  • 1
    witlof (gebruik alleen de blaadjes)
  • dressing
    2 el
    olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Pel de 4 grote witte uien en leg ze apart op een vel aluminiumfolie met 1 el olijfolie, zout, peper, een takje tijm, 1 klein blaadje laurier. Sluit de folie en zet de uien 45 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden. Laat afkoelen als het gaar is.

  2. 2

    Snij de bovenkant van de uien en bewaar het hoedje. Haal de binnenkant eruit en hak deze fijn in blokjes.

  3. 3

    Bak 4 eieren apart met een klontje boter, zout en peper. Zorg met behulp van een metalen ring dat de eieren straks goed in de uien passen. 

  4. 4

    Maak een crème met 3 el boletencrème, 4 el crème fraîche en 1 el water. Warm het op en meng tot een mooie saus. Bewaar. 

  5. 5

    Meng de ingrediënten voor de dressing. 

  6. 6

    Meng de kruiden voor de salade met de dressing.

  7. 7

    Vul de uien met de gehakte uien en leg per ui een eitje erop. Doe het hoedje van de ui erop.

  8. 8

    Leg de salade van kruiden op de borden en zet de gevulde ui met hoedje erop. Doe de saus van boleten er omheen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!