Gevulde uien met ei en boletencrème
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4grote witte uien
-
4 elolijfolie
-
4 takjestijm
-
4kleine blaadjes laurier
-
4eieren
-
40 gboter
-
saus2 elboletencrème (te koop in delicatessenwinkel)
-
4 elcrème fraîche
-
2 elwater
-
salade•4 x 5 verschillende takjes kruiden wat je lekker vindt, zoals basilicum, munt, peterselie, etc.
-
1witlof (gebruik alleen de blaadjes)
-
dressing2 elolijfolie
-
•sap van een halve citroen
-
•zout en peper
-
Pel de 4 grote witte uien en leg ze apart op een vel aluminiumfolie met 1 el olijfolie, zout, peper, een takje tijm, 1 klein blaadje laurier. Sluit de folie en zet de uien 45 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden. Laat afkoelen als het gaar is.
-
Snij de bovenkant van de uien en bewaar het hoedje. Haal de binnenkant eruit en hak deze fijn in blokjes.
-
Bak 4 eieren apart met een klontje boter, zout en peper. Zorg met behulp van een metalen ring dat de eieren straks goed in de uien passen.
-
Maak een crème met 3 el boletencrème, 4 el crème fraîche en 1 el water. Warm het op en meng tot een mooie saus. Bewaar.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing.
-
Meng de kruiden voor de salade met de dressing.
-
Vul de uien met de gehakte uien en leg per ui een eitje erop. Doe het hoedje van de ui erop.
-
Leg de salade van kruiden op de borden en zet de gevulde ui met hoedje erop. Doe de saus van boleten er omheen.
- Eet smakelijk!