Granola met zelfgemaakte aalbessenjam
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gGriekse yoghurt
-
4 elhoning (optioneel)
-
•vers fruit (optioneel)
-
•eetbare bloemen (optioneel)
-
Voor de granola150 ghavervlokken
-
30 gpompoenpitten
-
30 gzonnebloempitten
-
4 gsesamzaad
-
30 ghazelnoten
-
1/2 tlkaneel
-
3 elhoning
-
1sinaasappel
-
Voor de aalbessen jam500 gaalbessen
-
500 ggeleisuiker
-
sapvan 1 citroen
-
Voor de granola rooster je de havervlokken in een koekenpan totdat ze licht beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan. Doe de pompoen en zonnebloempitten samen met de hazelnoten in de pan en rooster ze tot ze kleuren.
-
Voeg de kaneel en honing toe, rasp wat schil van de sinaasappel. Alles aanbakken en voeg de havervlokken weer toe. Haal uit de granola uit de pan en laat afkoelen. Bewaar het in een pot met deksel. Zeker 2 weken houdbaar.
-
Voor de jam breng je de aalbessen, geleisuiker en het citroensap aan de kook. Blijf goed roeren in de pan met een houten lepel. Kook de lege potjes uit in een pan kokend water. Giet de hete jam in de potjes en draai de deksel op de pot. Draai de potjes om en laat ze afkoelen.
-
Voor een heerlijk ontbijt neem je wat Griekse yoghurt en voeg je daar de zelfgemaakte granola en aalbessenjam aan toe. Eventueel nog uit te breiden met vers fruit , een paar eetbare bloemen en extra honing naar smaak.
- Eet smakelijk!